Vizita.si
Edina pot do res velikih, čvrstih mišic so treningi z utežmi, ki bi jih morali izvajati vsaj trikrat tedensko.

Novice

Kako do mišičastega telesa, kot ga ima Hugh Jackman?

E. D.
22. 10. 2011 08.08
22

Ogromne, čvrste mišice in nikjer niti grama maščobe. Takšno je bilo telo Hugha Jackmana, ko je snemal film Možje X, v katerem je igral mutanta Wolverina. Če si tudi vi želite takšno telo, potem boste morali krepko zavihati rokave in se lotiti dela …

Moške mišice
Moške mišice FOTO: iStockphoto
1. Dvigovanje uteži

Edina pot do res velikih, čvrstih mišic so treningi z utežmi, ki bi jih morali izvajati vsaj trikrat tedensko. Poleg tega je treba vadbo iz tedna v teden stopnjevati. Ko vam torej neka teža za mišice rok, nog, hrbta ali katerega drugega dela telesa, ki ga želite do potankosti oblikovati, postane prelahka, hitro na ročke naložite še kakšno dodatno utež ali naredite kakšno ponovitev več. Če boste namreč zaspali na lovorikah in ne boste stopnjevali zahtevnosti vaj oziroma če ne boste mišic obremenjevali z vedno večjo težo, potem se bo vaš napredek na neki točki ustavil in vaše telo v naslednjih nekaj tednih ne bo nič bolj izklesano.

Za čvrste mišice je treba jesti dovolj beljakovin.
Za čvrste mišice je treba jesti dovolj beljakovin.FOTO: iStockphoto

2. Aerobna vadba

Treninge z utežmi je vsekakor treba dopolniti še z intenzivno kardiovaskularno vadbo, s katero se kurijo odvečne maščobne blazinice. Če tega ne boste naredili, boste sicer, zahvaljujoč treningom z utežmi, resda imeli bolj mišičasto telo kot prej, a tiste nadležne obloge okrog vašega trebuha, na rokah, pod vratom ali kje drugje bodo ostale. Če nočete torej le pridobiti na mišični masi, temveč se znebiti tudi maščobnih oblog, potem na svoj urnik vsaj trikrat tedensko za minimalno pol ure vključite tek, kolesarjenje, aerobiko, ples ali katero drugo obliko aerobne vadbe.

3. Pravilna prehrana

Za ogromne, čvrste mišice ni pomembna le pravšnja in dovolj pogosta vadba, temveč tudi ustrezna prehrana. Jesti je treba nekoliko več beljakovin kot sicer, kajti mišice za svojo rast in izgradnjo potrebujejo predvsem beljakovine. Slabe maščobe kar črtajte iz prehrane in posegajte po živilih, ki vsebujejo dobre maščobe, vendar v zmernih količinah. Nekoliko bolj pazljivi morate biti tudi pri uživanju ogljikovih hidratov ter sladkorjev – medtem ko je kakšno uro pred treningom priporočljivo pojesti ogljikove hidrate, da pridobite energijo in moč za vadbo, se jim je po vadbi in pa v večernih uram dobro izogniti.

4. Neomajna volja

Pri tako strogem režimu prehranjevanja, odpovedovanju sladkarijam in drugim kaloričnim pregreham, kot je na primer alkohol, vas lahko začetna odločnost in pogum kaj hitro mineta. A v trenutkih, ko bi najraje obupali, si recite, da bi bilo zdaj, ko ste nekaj že vendarle dosegli in ko je nekaj poti že za vami, res škoda obupati. Ali pa se postavite pred ogledalo in se zazrite v svojo spreminjajočo se vedno bolj čvrsto postavo – morda pa vam bo to spet vlilo novih moči in nove vztrajnosti.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587