Vizita.si
Facebook ustvarja odvisnost od te socialne mreže.

Novice

Kako Facebook vpliva na zvezo?

K.B.
18. 03. 2010 14.01
0

Facebook je zagotovo dobro mesto, če se želite povezati s starimi prijatelji in ustvariti nova poznanstva. Kako pa ta socialna mreža vpliva na vaš odnos s partnerjem?

Facebook ustvarja odvisnost od te socialne mreže.
Facebook ustvarja odvisnost od te socialne mreže.FOTO: iStockphoto

Kot ugotavlja Amy Muise z univerze v Kanadi, ne preveč pozitivno, še posebej če vaš partner odkrije, da je med vašimi prijatelji na spisku tudi vaš nekdanji fant ali dekle. Ne le to – znanstvenica Amy, ki je preučevala to socialno mrežo in poskušala pojasniti, kako Facebook vpliva na partnersko zvezo, pravi, da ta socialna mreža povečuje stopnjo ljubosumja med partnerjema.

Kakšne pa so še njene ugotovitve:

- Facebook ustvarja odvisnost. Ugotovila je, da Facebook zagotovo ustvarja odvisnost od te socialne mreže, saj se potem, ko ga enkrat preizkusite, vedno znova vračate.

- Več časa kot preživite na Facebooku, vedno bolj nezaupljivi in ljubosumni postajate do svojega partnerja.

- Ne le to, bolj ljubosumen postaja tudi vaš partner, še posebej, če je med vašimi prijatelji vaš nekdanji partner. Zato Amy svetuje, da če želite nadzorovati svojo in partnerjevo stopnjo ljubosumnosti, za nekaj časa prenehajte uporabljati to mrežo.

- Dni, ko so ženske odkrivale prevare tako, da so na moškem ovratniku odkrile sledove šminke, je konec. Sedaj informacije prihajajo same od sebe, vse, kar je potrebno, je, da ste on-line. Označene fotografije, statusi in vse druge informacije omogočajo, da je veliko lažje odkriti, ali vas partner vara.

- Facebook omogoča, da opazujete aktivnosti vašega partnerja, ne da bi on to vedel.

Preden pa vse svoje težave v partnerskem odnosu zvalite na Facebook, dobro razmislite, ali je za vašo ljubosumje morda krivo še kaj drugega kot ta spletna mreža.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587