Vizita.si
Test nosečnosti

Novice

Kako popraviti napake prekrokane noči?

E.T.
17. 03. 2010 08.59
0

Otekle noge od preplesane noči v vrtoglavo visokih petah, slabost in glavobol zaradi prevelikih količin pijače, panika zaradi nezaščitenega spolnega odnosa … To je le nekaj težav, ki lahko pospremijo prekrokano noč. Preverite, kako se spopasti z njimi!

Neznosen glavobol, nepotešljiva žeja, slabost in razdražen želodec, zaspanost in oslabelost. To so najprepoznavnejši in hkrati najpogostejši simptomi mačka.
Neznosen glavobol, nepotešljiva žeja, slabost in razdražen želodec, zaspanost in oslabelost. To so najprepoznavnejši in hkrati najpogostejši simptomi mačka.FOTO: iStockphoto
1. Joj, kakšnega mačka imam!

Neznosen glavobol, nepotešljiva žeja, slabost in razdražen želodec, zaspanost in oslabelost. To so najprepoznavnejši in hkrati najpogostejši simptomi 'mačka'. A z nekaj preprostimi triki ga lahko uženete v nekaj urah in si tako prihranite kar dan ali dva slabega počutja in okrevanja po prekrokani noči. Za začetek si kljub neprijetnemu občutku v želodcu privoščite zajtrk, ki je bogat s polnozrnatimi ogljikovimi hidrati ter vlakninani. Takšen obrok bo namreč pospešil vaš metabolizem in tako bo vaše telo tudi alkohol, ki bo naslednje jutro še vedno prisoten v vašem organizmu, lažje prebavilo. Poleg tega bo hrana nase vezala strupe, ki ste jih vase vnesli z alkoholom. Priporočljivo je tudi, da pijete veliko veliko vode, kajti zaradi alkohola je vaše telo dehidrirano, kar vaše slabo počutje in glavobol le še stopnjuje. Ne pozabite pa niti na sveže iztisnjene sadne sokove, ki vam bodo poleg vitamina C v kri pognali sladkor in olajšali mačka. Razdražen želodec pa si pomirite s kakšnim čajem. Proti mačku na primer najbolje pomagata metin in zeleni čaj, saj pomirjata želodec in lajšata glavobol. Če pa vam bolečin v glavi s temi naravnimi pripravki vendarle ne uspe pregnati, pa vseeno lahko posežete po kakšni tableti proti glavobolu.

Boleče in zatekle noge, ki so posledica preplesane noči v vrtoglavo visokih petah, namočite v negovalno kopel, nato pa jih namažite še s kakšnim vlažilnim balzamom.
Boleče in zatekle noge, ki so posledica preplesane noči v vrtoglavo visokih petah, namočite v negovalno kopel, nato pa jih namažite še s kakšnim vlažilnim balzamom. FOTO: iStockphoto

2. Zaradi prenažiranja mi je še zdaj slabo!

Če ste bili na obilni večerji in ste naslednji dan zaradi velikih količin težke in kalorične hrane napihnjeni ter pretirano siti, se boste tega neprijetnega občutka najlažje znebili tako, da se odpravite na telovadbo ali pa vsaj na daljši sprehod. In čeprav imate zaradi obilice nezdrave in redilne hrane ter zaužitih kalorij slabo vest, nikar naslednji dan ne stradajte. Tako boste namreč fizično le še šibkejši in vaše počutje bo zelo počasi šlo na bolje. Zato si takoj, ko začutite lakoto, pripravite hranljiv, a hkrati zdrav obrok – na primer solato z različno zelenjavo, popečenim puranjim ali piščančjim mesom ter lahkim in osvežilnim prelivom. Skratka, posežite po takšni hrani, ki vam ne bo še dodatno obtežila in obremenila želodca, ampak vas bo nasitila, po njen pa se ne boste počutili napihnjeni.

3. Zaradi vrtoglavih pet me neznosno bolijo noge!

Čeprav ženske dobro vemo, v katerih čevljih si lahko privoščimo večurno plesanje in kateri čevlji nam bodo delali preglavice, med pripravami na zabavo vseeno včasih najprej pomislimo na to, kaj bo na nas bolje izgledalo, kot pa na to, v katerem obuvalu nas bodo noge manj bolele. Naslednje jutro se seveda tepemo po glavi, ker imamo noge vse zatečene in boleče, na prstih in celo podplatih pa nič kaj privlačne žulje ter otiščance. Takrat si sicer rečemo: ''Ni kaj, za lepoto je pač treba malo potrpeti'' in začnemo razmišljati o tem, kako bi lahko po hitrem postopku svoje noge spet spravile v normalno stanje in na naslednjo zabavo spet obule priljubljene čevlje z vrtoglavo visoko peto. Ena od možnosti za razvajanje in zdravljenje razbolelih stopal je vsekakor negovalna kopel, v katero lahko kapnete nekaj kapljic negovalnega eteričnega olja ali pa vanjo natresete doma sušena zelišča, na primer kamilice ali sivko. Po deset do dvajset minut trajajoči kopeli pa si na stopala natrite še vlažilni balzam – takšen, ki vsebuje mentol, bo še posebej dobro del zatečenim in razbolelim nogam.

Če vas je zanesla strast in se s partnerjem nista zaščitila med spolnim odnosom, potem boste morda želeli poseči po jutranji tabletki za preprečevanje nosečnosti.
Če vas je zanesla strast in se s partnerjem nista zaščitila med spolnim odnosom, potem boste morda želeli poseči po jutranji tabletki za preprečevanje nosečnosti.FOTO: iStockphoto

4. O, ne! Pozabila sva na kondom!

Ste s svojim dragim oziroma drago večer zaključili s strastnim seksom, pa sta zaradi okajenosti in neustavljivega navala strasti pozabila na zaščito? Ali pa ste bili v tistem trenutku prepričani, da je čas, da spočneta potomca, drugo jutro, ko ste na zadevo bolj trezno pogledali, pa vas je zajela panika? Si kljub vsemu še ne želite otroka oziroma ocenjujete, da še ni napočil pravi čas za družino? Potem se lahko odločite za jutranjo tabletko, ki preprečuje zanositev, a jo mora ženska zaužiti do 72 ur po nezaščitenem spolnem odnosu. Prihodnjič pa se, ne glede na to, kako okajeni ste, primerno zaščitite, ali pa se tisto noč, ko vaši presoji ne gre najbolj zaupati, raje izognite posteljnim aktivnostim s svojim partnerjem, partnerico.

5. Le zakaj sem poklical/a svojega bivšega/bivšo?

Včasih nas v trenutkih sproščenosti in globokih pogovorov s prijatelji zanese in v želji, da bi razčistili stvari iz preteklosti, dvignemo telefon ter zavrtimo številko svojega bivšega, bivše, da bi ji oziroma mu povedali, kar ji/mu gre, da bi se opravičili za vse slabo, kar smo v pretekli zvezi naredili, ali da bi našo bivšo ljubezen preprosto povprašali, kako je … Pogosto pa se zgodi, da dan ali dva pozneje, ko vso zadevo prespimo, ugotovimo, da smo ravnali nadvse neumno, daj smo pogrevali stvari, ki so se zaključile in izpele že pred več leti. Poleg tega nas muči občutek, da smo bivšemu fantu oziroma punci s klicom dali občutek, da še vedno mislimo nanj, nanjo. A kar je, je. Zdaj se nima smisla tepsti po glavi in imeti slabe vesti. Svoj nepremišljen klic skušajte čim prej pozabiti in če čez nekaj dni dobite podoben klic od bivšega ali bivše vi, mu oziroma ji pač razložite, da ste naredili napako in da v vašem ravnanju ni bilo ničesar globljega. Če pa ste si že dolgo želeli, da bi se ponovno zbližali z davno izgubljeno ljubeznijo, ker je še vedno niste preboleli, pa morda vaše impulzivno ravnanje sploh ni bila tako slaba poteza, kot ste sprva mislili, da je.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587