Vizita.si
Nekatere ženske svojim moškim nenehno pijejo kri in jih spravljajo ob pamet.

Novice

Prepoznajte žensko, ki vam bo zagrenila življenje!

E. D.
05. 07. 2011 08.37
13

Marsikateri moški meni, da so ženske sila zapletena bitja, ki jim je velikokrat težko ugoditi. A nekatere ženske vam bodo spile še posebej veliko krvi in vas prignale na rob pameti, pravijo poznavalci. Po kakšnih znakih jih prepoznate?

Nekatere ženske svojim moškim nenehno pijejo kri in jih spravljajo ob pamet.
Nekatere ženske svojim moškim nenehno pijejo kri in jih spravljajo ob pamet.FOTO: iStockphoto
1. Vedno se vse vrti okrog nje

Vase zagledana ženska misli, da je središče sveta, zato tudi od vas pričakuje, da se boste nenehno vrteli okrog nje, jo spraševali po počutju, kako je bilo v službi, kaj dobrega ali slabega je doživela v urah ali dneh, ko se nista videla. Hkrati pa vas sama ne po povprašala, kako ste in kaj je novega pri vas. In kar je še veliko bolj naporno, če se ji bo zgodilo kaj slabega – če se bo na primer sporekla s šefom ali sodelavcem, če bo dobila prometno kazen, če se bo prehladila – bo od vas pričakovala, da boste vse spustili iz rok, pritekli k njej in jo tolažili. Če boste imeli že kakšne druge načrte in zato ne boste pripravljeni takoj priteči k njej, pa bo kuhala zamero še več dni in močno se boste morali potruditi, da vam bo odpustila. Takšno nenehno namenjanje pretirane pozornosti nekomu in posledično pomanjkanje časa zase in za svoje interese vas lahko kaj hitro spravi ob energijo in ob živce.

Če od vas nenehno pričakuje darila, komplimente, pozornost, potem pa celo ni zadovoljna, je to lahko sila utrujajoče.
Če od vas nenehno pričakuje darila, komplimente, pozornost, potem pa celo ni zadovoljna, je to lahko sila utrujajoče. FOTO: iStockphoto

2. Hoče, da jo nosite po rokah

Se vam dogaja, da od vas nenehno pričakuje darila, romantične večerje, poplavo komplimentov? Vas sili, da ji vedno in povsod odpirate vrata avtomobila, restavracije, stanovanja? Hoče, da ji za mizo primaknete stol in šele potem sedete ter da vsakič, ko gre od mize, vstanete? Vam pa se to vse skupaj zdi že pretirano kavalirstvo in nekoliko preživeto za sodoben čas? Potem vas njena pričakovanja, da jo boste ves čas nosili po rokah in z njo ravnali kot s kraljico, verjetno spravljajo v slabo voljo. Še dodatno pa vas morda jezi to, da ni pripravljena na nek kompromis, ki bi ugajal obema. Poskušajte se pogovoriti z njo in ji povedati, da jo sicer radi razvajate in ji dvorite, a da se vam zdi, da v vsem tem kavalirstvu nekoliko pretirava. Morda pa se bo nekoliko omehčala in pristala na neko srednjo pot, ki se bo obema zdela sprejemljiva.

3. Nenehno kritizira

Sila utrujajoča je lahko tudi ženska, ki svojega dragega nenehno kritizira. Je tudi v vajini zvezi tako, da kar koli naredite, ni dovolj dobro, in kar koli rečete, ni prav? Vedno ima kaj povedati čez vas – enkrat ji ni všeč, kako se obnašate pred njenimi prijateljicami, drugič kritizira darilo, ki ste ji ga prinesli za obletnico, kajti ona vam je nenehno namigovala na nekaj drugega, tretjič ji ni všeč kosilo, ki ste ji ga skuhali … Skratka, takšni ženski je res težko ugoditi in če vas njeno kritiziranje spravlja tako ob samozavest kot ob živce, dobro premislite, ali je takšna zveza res to, kar si želite.

Marsikaterega moškega ob živce spravi tudi nenehno ukazovanje in kritiziranje.
Marsikaterega moškega ob živce spravi tudi nenehno ukazovanje in kritiziranje. FOTO: iStockphoto

4. Ukazuje vam

Živce vam bo gotovo načela tudi ženska, ki vam bo nenehno ukazovala. Zato se za trenutek zamislite in si odkrito odgovorite na vprašanje, ali vam pogosto 'sugerira', kaj morate obleči, kako se morate obnašati pred njenimi znanci in prijatelji, kam bosta konec tedna šla in kaj bosta počela. Če je večina odgovorov da, potem vam vaša draga spretno ukazuje, in če vam to ni po godu, diktatorstvu čim prej naredite konec, da ne bo čez čas samo še huje.

5. Ne mara vaših prijateljev

Za marsikaterega moškega so prijatelji nekaj svetega. Ceni jih in ima neizmerno rad, čeprav si moški te naklonjenosti in pripadnosti ne izkazujejo ravno tako odkrito kot prijateljice. Če ste torej naleteli na žensko, ki ne samo da noče bolje spoznati vaših prijateljev in se nikakor ne ujame z njimi, temveč jih celo odkrito kritizira in žali, potem dobro premislite, ali je res prava za vas. Obstaja namreč velika verjetnost, da bo prej ali slej od vas zahtevala, da se odločite med njo in prijatelji.

6. Rada se spogleduje z drugimi

Utopično je pričakovati, da vaša ženska nikoli več ne bo pogledala nikogar drugega. Morda se bo celo tu in tam s katerim nedolžno spogledovala. A nekaj povsem drugega je, če z drugimi moškimi odkrito koketira, ko ste z njo vi, in da se celo požvižga na to, da vi to opazite in se s tem ne strinjate. Ali če se začne spogledovati s kom, ki ga vi poznate – na primer z vašim sodelavcem na službeni zabavi, z vašim bratrancem na družinskem praznovanju, z vašim dobrim prijateljem, ki ga poznate že veliko dlje kot njo. Takšno vedenje vas bo povsem upravičeno spravilo ob živce, zato ji poskušajte dopovedati, da se to pač ne dela, če vas ne bo upoštevala, pa se vprašajte, ali res hočete biti v takšni zvezi, kjer boste nenehno ljubosumni in v dvomih.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587