Vizita.si
image (28)

Novice

Kako preprosto je izgubila več kot 50 kilogramov!

S.P.
15. 02. 2013 08.22
4

Veliko Britanijo je obkrožila navdušujoča zgodba 23-letne Jodie Driver, ki ji je v pičlih 12 mesecih uspelo izgubiti kar več kot polovico lastne telesne teže. Kot trdi sama, lahko do takšnih rezultatov pridemo veliko lažje, kot si predstavljamo.

Otočane je navdihnila izjemna zgodba šele 23-letne Jodie Driver iz Oxforda, ki je po neprijetni izkušnji na počitnicah zavihala rokave ter izgubila kar več kot 50 odvečnih kilogramov. Vse se je začelo med družinskim dopustovanjem v Turčiji, ko se je z mamo napotila v bližnji center zdravja, kjer sta si privoščili sproščujočo masažo celega telesa. "Vedela sem, da sem že celo življenje malce bolj okrogla, zato me je bilo precej sram, ko me je maser prosil, naj se slečem do spodnjega perila. Kot da že ni bilo dovolj, da sem bila vsa zardela in prepotena, pa se mi je začel še posmehovati na račun mojega trebuha. S kolegi se je nenehno šalil, da sem videti kot nosečnica, kar me je precej prizadelo," se spominja.

Preostanek počitnic se je skrivala v sobi, svoje telo pa je kljub neznosni vročini prekrivala z dolgimi oblačili. "Teden dni se je vlekel v neskončnost. Ko sem se vendarle vrnila domov, sem najprej odšla do računalnika in dobro pregledala vse svoje fotografije. Sama sebi sem se naravnost zagabila. Pogledala sem se v zrcalo, kjer sem sicer lahko videla svoj nasmeh, a sem globoko v sebi vedela, da nisem srečna. Obdajali so me žalost, samota in obup. To je bil zadnji alarm, da je čas za spremembo," nadaljuje Jodie, ki je takrat tehtala več kot 100 kilogramov.

Že naslednji dan se je napotila v naravo, kjer je pridno tekla vsaj trikrat na teden, opustila pa je tudi hitro hrano ter sladkarije nadomestila z zdravimi prigrizki. "Najprej nisem zdržala niti 30 sekund, saj sem bila v tem času že preveč zadihana ter vsa prepotena. A sem vsakič, ko sem želela obupati, pogledala v svoj ohlapni trebuh ter nadaljevala telovadbo. Ugotovila sem, da so lahko tudi beljakovinski ter zelenjavni obroki zelo okusni, če si le vzamemo čas, da jih dobro pripravimo. Zato sem si namesto čokolade ali hamburgerja vse večkrat privoščila slasten korenček ali pa kos puranjega mesa."

V pičlem letu dni je tako izgubila kar polovico svoje telesne teže. "Danes do šestkrat na teden pridno telovadim. Obožujem predvsem kardiovadbe, kot so tek v naravi ali pa daljši sprehodi, pozabim pa seveda ne niti na vaje za pridobivanje mišične mase. Sicer bom morala po koncu tega napornega obdobja prestati še operativni poseg za odstranitev vse odvečne kože, a sem z rezultati več kot zadovoljna. Nikoli si nisem predstavljala, da je tako lahko spremeniti svoje življenje in vanj vnesti obilico sreče ter predvsem lastnega zadovoljstva. Vse, kar potrebujete, je le malo volje, discipline in učinkovite motivacije. Moja je bila ljubezen do same sebe."

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587