Vizita.si
image (28)

Novice

Kako preprosto je izgubila 60 kilogramov!

L.E.
28. 12. 2012 13.52
3

Dokler ni spoznala, da njeno hčer zaradi njene teže dražijo, se je odvečnih kilogramov sicer sramovala, vendar je z njimi lahko živela. Nato ji je preostala le še popolna sprememba.

31-letna Angležinja Charlene Cush se je nedavno prvič po nakupih odpravila z velikim veseljem. "Vedno mi je bilo hudo, ko sem gledala, kako moje prijateljice uživajo v nakupovanju in si izbirajo tako lepe obleke," pravi. "Sama sem bila obsojena na športne trgovine in že zelo dolgo nisem niti pomislila, da bi se spet odpravila v navadne. Izguba telesne teže je zame odprla povsem nov svet. V oblačilnicah kar naenkrat bruhnem v jok. Prodajalke verjetno mislijo, da je z mano nekaj narobe, toda jaz sem samo tako srečna, da lahko končno nosim oblačila, ki so lepa."

Toda kaj se je zgodilo, da je 15 let lahko živela s svojo odvečno težo, pred enim letom pa se je odločila, da bo temu naredila konec. Ugotovila je, da njena hčer zaradi njene teže preživlja pravo moro, zato je spoznala, da obstaja le ena sama rešitev – da povsem spremeni svoj način življenja in končno izgubi odvečne kilograme. Charlene je izgubila skoraj 60 kilogramov oziroma skoraj pol svoje teže, saj ji je nekoč tehtnica kazala 120 kilogramov. In to samo s pravilnim prehranjevanjem, ki se ga je strogo držala, in redno telovadbo. Recept je resnično preprost, le držati se ga je treba. Kilogrami so se pravzaprav začeli najhitreje nabirati, potem ko je morala skrbeti za tri otroke. Njihove potrebe je vedno postavljala pred svoje in časa, da bi si pripravila polnovreden obrok, ni imela. "Kaj bom pojedla, je bilo zadnje, o čemer sem razmišljala," opisuje. "Redko sem jedla zajtrk in kosilo, za večerjo pa pojedla, kar so pustili otroci. Toda ko so ti odšli spat, sem sedla pred televizor in jedla piškote. Vedela sem, da se kilogrami nabirajo, toda nekako si tega nisem želela priznati. Sem se pa začela izogibati kakršnim koli povabilom, da se nekam odpravim, saj kmalu tudi nisem imela ničesar, kar bi lahko oblekla, poleg tega nisem želela, da me kdo vidi. Začela sem tudi opažati, da moja hči na ulici vedno hodi malo pred mano, kot bi se me sramovala."

Ko se je odločila narediti spremembo, ji je zelo pomagala skupina za hujšanje. Najprej so jo prisilili, da je začela jesti vse obroke, ki pa so morali biti majhni in polnovredni. Nato so ji pomagali, da je poiskala vrsto telovadbe, ki bi ji najbolj ustrezala. To je bila zumba. Kmalu je skoraj nihče ni več prepoznal. "Vedno sem se rada družila," pripoveduje. "Toda teža mi je preprečevala, da bi bila samozavestno in zgovorno dekle, kakršna sem po naravi. Vedno sem si tudi želela nositi oblačila živih barv, toda ne samo da mi niso bila prav, prodajalke so me po navadi povsem ignorirale. Zdaj se v trgovinah z oblačili počutim kot otrok v prodajalni bombonov. Želim poskusiti vse. Tudi hči je tako ponosna name. Veliko olajšanje je, da je zaradi mene več ne dražijo."

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587