Vizita.si
Tudi kakovostno spolno življenje doprinese k temu, da zveza ne postane monotona.

Novice

Kako ohraniti razmerje trdno?

E. D.
08. 10. 2011 11.32
0

Če se nočete že po nekaj mesecih zveze počutiti, kot bi bili že 30 let poročeni, potem se morate zavestno truditi, da bo vajino razmerje še vedno ostajalo sveže, vznemirljivo in sočno. Kako? Tukaj je nekaj nasvetov …

Svoje boljše polovice ne jemljite za samoumevno, temveč se nenehno trudite zanjo.
Svoje boljše polovice ne jemljite za samoumevno, temveč se nenehno trudite zanjo.FOTO: iStockphoto
Pazite na svoje navade

Nobene potrebe ni, da bi se pred partnerjem povsem razpustili. Torej, kakšno riganje, izpuščanje plinov, depiliranje intimnih delov ali celo opravljanje straniščnih potreb pred vašo boljšo polovico nikakor ne pride v poštev. Tudi puščanje umazanih spodnjih hlač in nogavic sredi dnevne sobe ni najboljša zamisel. Nekatere stvari in navade je pač vsaj na začetku zveze bolje ohraniti zase. Saj ne, da vaš partner oziroma partnerka ne hodi na stranišče in ne riga, a le zakaj bi to tako očitno že na začetku zveze počela drug pred drugim? No, pa saj tudi po več letih razmerja ni treba, da majhno ali veliko potrebo opravljate prav takrat, ko si vaša boljša polovica ravno umiva zobe, kajne?

Tudi kadar sta doma, bodite urejeni.
Tudi kadar sta doma, bodite urejeni. FOTO: iStockphoto

Bodite urejeni

Prav tako ni treba, da vas vaša boljša polovica videva le še v ponošenih starih trenirkah, zbledelih in raztrganih spodnjicah, brez ličil, z mastnimi lasmi in brado oziroma poraščenimi nogami, pazduhami, intimnimi deli … Tako da se tudi, ko ne gresta ven na zmenek, temveč ostaneta doma, vsaj malo uredite zanj/o. Saj ni treba, da po stanovanju paradirate v večerni obleki in vrtoglavo visokih petah, veliko boste naredili že s tem, da se boste oprhali in odišavili, oblekli lepo spodnje perilo in udobna oblačila, ki pa so še vedno v dobrem stanju.

V postelji naj bo vroče

Seveda seks ni najpomembnejši za uspešno zvezo, a k vznemirljivosti in svežini odnosa zagotovo doprinese tudi dobro začinjeno spolno življenje. Poskrbite torej, da vama med rjuhami ne bo dolgčas. Če pa se kdaj vendarle naveličata preverjenih prijemov in položajev, preizkusita kaj novega – morda kakšne nove položaje, novo predigro, nove pripomočke ali kaj podobnega. Predvsem pa ne dopustite, da bi seks postal redkost oziroma prej izjema kot pravilo. To zagotovo ne bo pripomoglo k ohranjanju sočnosti odnosa.

Boljše polovice ne jemljite samoumevno

Ne glede na to, ali sta skupaj nekaj tednov, mesecev ali let, svoje boljše polovice nikoli ne jemljite za samoumevno. Če bo namreč vaš partner/ica dobil/a občutek, da je za vas nekaj samoumevnega in da se ne trudite več zanjo/zanj, mu oziroma ji gotovo ne bo po godu. Morda se mu/ji bo zdelo, da je tista iskrica med vama ugasnila in da sta že povsem vajena drug drugega, da vajin odnos, ki je bil do zdaj poln ljubezni in naklonjenosti, ni več takšen, kot je bil. Eden od trikov, kako zvezo ohraniti sočno in svežo, je gotovo tudi ta, da se nenehno trudita drug za drugega ter da si z majhnimi gestami in preprostimi komplimenti izkazujeta medsebojno naklonjenost.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

Tudi kakovostno spolno življenje doprinese k temu, da zveza ne postane monotona.
Tudi kakovostno spolno življenje doprinese k temu, da zveza ne postane monotona.FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587