Vizita.si
Kim je ugotovila, da lahko z malo iznajdljivosti rdeče luskaste izpuščaje skorajda povsem zakrije.

Novice

Kako se Kim Kardashian spopada z luskavico?

E. D.
08. 09. 2011 11.46
6

Potem ko je izvedela, da boleha za luskavico in ko je bil prvi šok mimo, je začela 30-letna Kim razmišljati, kako bi pred radovednimi očmi javnosti skrila rdeče luskaste lise. Našla je preprosto rešitev – puder v spreju.

Kim je ugotovila, da lahko z malo iznajdljivosti rdeče luskaste izpuščaje skorajda povsem zakrije.
Kim je ugotovila, da lahko z malo iznajdljivosti rdeče luskaste izpuščaje skorajda povsem zakrije.FOTO: X17ONLINE.COM
Ko je Kim Kardashian izvedela, da boleha za luskavico in da so se ji zaradi tega po telesu pojavile rdeče luskaste lise, je bila prestrašena in obupana. Zvezdnica se namreč preživlja tudi s promoviranjem takšnih in drugačnih izdelkov, zaradi česar se pogosto pojavlja na rdeči preprogi, paparaci pa ji sledijo na vsakem koraku.
Kim Kardashian poudarila svoje obline - 3
Kim Kardashian poudarila svoje obline - 3 FOTO: X17ONLINE.COM

Skorajda nemogoče se ji je zdelo, da bi lahko živo rdeče izpuščaje preprosto skrila pred javnostjo in bala se je, da bo bolezen vplivala na njeno kariero. ''Del moje kariere je tudi sodelovanje v promocijskih kampanjah in fotografiranje v bikiniju,'' je pojasnila. ''Tako sem zaradi svojega videza nenehno pod velikim pritiskom, česar pa marsikdo ne razume.''

A ko je bil prvi šok zaradi diagnoze mimo, je začela Kim tuhtati, kako bi nadležne izpuščaje na koži vendarle čim bolje skrila pred radovednimi očmi javnosti. Najprej ji je na misel prišel puder v spreju, zato se je odločila, da ga preizkusi. In nad rezultatom je bila navdušena. Pravi, da je razlika očitna in da se, potem ko si na noge in druge odkrite dele svojega telesa nanese prekrivni izdelek, živi rdeči luskasti izpuščaji skorajda ne vidijo več – le zelo od blizu je vidno, da so na koži še vedno luskaste pike. Tako si je zvezdnica zaradi bolezni zdaj nekoliko oddahnila in bo lahko s svojo kariero nemoteno nadaljevala.

Luskavica, imenovana tudi psoriaza, je sicer kronična vnetna bolezen kože, za katero so značilni pordeli, luskasti izpuščaji. Luskavice za zdaj ni možno pozdraviti oziroma povsem odpraviti in o tej za zdaj dosmrtni bolezni kože strokovnjaki vedo le to, da je po vsej verjetnosti dedna, kajti pri veliko na novo obolelih je v preteklosti že kateri od sorodnikov bolehal za luskavico. Zdravniki opažajo, da bolezen včasih izbruhne po različnih okužbah, kot je na primer gnojna angina, in poškodbah kože, pomembna sprožilna dejavnika pa naj bi bila tudi stres in jemanje nekaterih zdravil. A pravega vzroka za to bolezen kljub nenehnim raziskavam raziskovalci še vedno ne poznajo. Zadnje študije luskavice pa nakazujejo, da ima pomembno vlogo pri nastanku bolezni moteno delovanje imunskega sistema, ki vodi v vnetja in poroženenje kože.

Kakšne vrste luskavice obstajajo in kako so videti ter kako lahko vsaj malo omejite oziroma vsaj delno odstranite luskasta žarišča na koži, pa preverite v članku z naslovom Lahko luskavica napade tudi vas?

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587