Vizita.si
image (28)

Novice

Kako so lahko to spregledali?

S.P.
18. 09. 2012 08.59
4

9-letni Abigail Lightbown so nepremišljeno pripisali motnjo prehranjevanja, kljub temu da jih je dolgo opozarjala še na simptome drugih možnih bolezni. Nezaupanje staršev in površnost zdravnika sta jo skoraj stala življenja, saj sta v njenih možganih rasla kar 2 maligna tumorja.

Komaj 9-letni Abigail Lightbown so po nenadnem ter drastičnem izgubljanju teže po krivem pripisali motnjo prehranjevanja. “Vsako jutro sem jo zelo zgodaj slišala bruhati, zato sem bila prepričana, da to počne zanalašč. Seveda smo jo peljali k zdravniku, saj je tovrstna motnja pri mladostnicah vse pogostejša. Težavo je sicer zanikala, a nas je specialist opozoril, da so tovrstne bolnice pogosto pripravljene lagati. Zato druge diagnoze nismo niti iskali,“ se spominja njena mati Bernie Lightbown.

Deklica je bila nad nezaupanjem lastnih staršev močno razburjena, saj jih je redno opozarjala še na hude bolečine v predelu njenih nog. Njenih opominov niso jemali resno dolgih 7 mesecev, dokler se ni nekega dne nenadoma zrušila na tla in padla v komo. Zaradi udarca v glavo so se v bolnišnici „Bolton Royal Hospital“ odločili za preventivni pregled z magnetno resonanco, ki pa je postavila šokantno diagnozo. “Na življenjsko ogrožujočem predelu njenih možganov sta ji zrasla kar 2 maligna tumorja. Diagnoza nas je popolnoma šokirala. Šele takrat smo pomislili na ostale simptome, ki bi lahko kazali na to bolezensko stanje,“ pojasnjujeta njena starša.

Nemudoma so morali izvesti izredno nevarno in neizogibno 7-urno operacijo, ki so ji pripisali zgolj polovične možnosti uspeha. Med posegom so na srečo uspeli odstraniti kar 95 odstotkov rakavega tkiva, pred kratkim pa je po 48-tedenskem ciklu obsevanj in kemoterapije tudi dokončno okrevala. “Nismo mogli verjeti, da se ji lahko zgodi kaj takega. Tumor običajno prizadene ženske šele po 35. letu starosti, zato nanj nismo niti pomislili. Naša napaka jo je skoraj stala življenja.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587