Vizita.si
image (28)

Novice

Mlado življenje ugasnilo v nezaslišanih okoliščinah ...

S.P.
24. 10. 2012 08.14
18

17-letne Victorie Katie Harrison zaradi malomarnega ter površnega dela kirurga danes ni več med nami. Med rutinsko operacijo slepiča je namreč naredil napako, ki je najstnico stala življenja.

Komaj 17-letna Victoria Katie Harrison je nedavno tragično preminila zaradi malomarnega in površnega dela kirurga. Najstnica je konec poletja v spodnjem delu trebuha prvič občutila močne bolečine, ki pa so se s časom le še stopnjevale. V strahu pred neznanim jo je družina nemudoma odpeljala v bolnišnico “Kettering General Hospital“, kjer so jo diagnosticirali z vnetjem slepiča.

Ta se običajno vname zaradi zapore ali pa nabiranja odpadnih snovi v organu, zaradi česar se v njem posledično začnejo množiti bakterije, ki izzovejo nevarno vnetje. Ker se lahko vsebina vnetega slepiča ob prepoznem odkritju hitro razlije in posledično povzroči še vnetje trebušne slinavke in življenjsko nevaren peritonitis, ga je treba čim prej in nujno operativno odstraniti. Čeprav naj bi bil tovrsten poseg precej enostaven, pa je najstnica med postopkom nepričakovano umrla.

Medtem ko je kirurg v trebuh vstavljal majhno kamero, je naredil usodno napako. “Pomotoma je prerezal eno izmed glavnih arterij v njenem telesu, zaradi česar je med operacijo utrpela močne notranje krvavitve. Tolažim se lahko le z dejstvom, da je hitro izkrvavela in da medtem ni trpela. Nikoli je ne bomo pozabili, isto pa velja tudi za napako, ki nam je vzela našo malo punčko,“ je povedala žrtvina mati. Bolnišnica pa bo do konca raziskave okoliščin le modro molčala.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587