Vizita.si
Moški z globokim glasom naj bi imeli manj kakovostno spermo.

Novice

Kako prepoznati moškega z boljšo spermo?

Ni.J.
27. 01. 2012 07.57
12

Ženskam so praviloma bolj privlačni moški z globokim glasom in bolj grobimi obraznimi potezami, a vendar je nova raziskava pokazala, da imajo ravno ti moški manj kakovostno spermo.

Moški z globokim glasom naj bi imeli manj kakovostno spermo.
Moški z globokim glasom naj bi imeli manj kakovostno spermo.FOTO: iStockphoto

Evolucijski biolog Leigh Simmons iz Avstralije se je lotil zanimive raziskave, v katero je bilo vključenih 54 heteroseksualno usmerjenih moških starih od 18 do 32 let in 30 heteroseksualnih študentk. V sklopu raziskave so najprej posneli glasove sodelujočih moških, ženske pa so mogle nato njihove glasove razvrstiti glede na to, koliko možati in privlačni so se jim zdeli. Kot so raziskovalci pričakovali, so ženske za najbolj privlačne določile najgloblje glasove.

Zatem je moral vsak moški oddati vzorec sperme, v laboratoriju pa so spermo pregledali in ocenili kakovost vzorca na podlagi števila in plavalnih sposobnosti spermijev. Analiza je pokazala, da imajo moški z globljim glasom manj spermijev v izlivu kakor moški z nekoliko višjim glasom. Strokovnjaki menijo, da je to posledica prevelike količine testosterona v njihovem organizmu. Čeprav testosteron igra pomembno vlogo pri proizvodnji spermijev, je namreč v prevelikih količinah škodljiv za spermo. To seveda še zdaleč ne pomeni, da so moški z globokim glasom neplodni, saj so njihovi vzorci kljub slabšemu številu spermijev v izlivu in slabših plavalnih sposobnosti spermijev še vedno ustrezali kriterijem normalne zdrave sperme.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587