Vizita.si
Moški ego je zelo občutljiva zadeva!

Novice

Kaj zmanjšuje moški ego?

Ni.J.
07. 02. 2010 21.55
3

Večina moških se ima za vsemogočne. A naj bo moški še tako močan, na svetu ni takega, ki ga ne bi prizadela opazka ženske, ki jo ima rad. Kaj torej moške najbolj prizadane?

Moški ego je zelo občutljiva zadeva!
Moški ego je zelo občutljiva zadeva!FOTO: iStockphoto

Moški sicer dajejo vtis, da jih nič ne prizadane, dejstvo pa je, da je njihov ego – hote ali nehote – ranjen veliko večkrat, kot si lahko predstavljate. Kaj je torej tisto, na kar so najbolj občutljivi?

Pred vami je seznam stvari, ki se jih, če imate svojega partnerja rade, raje izogibajte in jih uporabite le, če si moški vaših sanj to zares zasluži.

Moški je vedno ponosen na svoje delo.
Moški je vedno ponosen na svoje delo. FOTO: iStockphoto

1. Žaljenje njegove službe

Četudi se moški pritožuje čez službo, je nanjo in na svoje dosežke izjemno ponosen. Ravno zato ne mara, če kdo njegovo delo žali, podcenjuje ali se iz njega norčuje, omenja plati službe, ki jih on sovraži, in mu pravi, da je vsakdo nadomestljiv. Počutil se bo ponižanega in užaljenega.

2. Primerjava z znanim športnikom

To velja še posebej za moške, ki veliko vlagajo v svoj videz. Če boste torej med gledanjem kakšne tekme izrekle stavek, kot na primer “Zakaj pa ti nimaš takih mišic kot on“, ne pričakujte, da bo pri tem ostal miren in ravnodušen.

3. Primerjava z znanim glasbenikom

Moški imajo radi občutek, da so brez napak. Če boste na kakšni zabavi med veseljaškim petjem užalili njegov posluh ali pa njegov glas in ga primerjali, s katerim od znanih pevcev, bo njegov ego več kot užaljen.

4. Primerjava z očetom

Ne glede na to, ali se z očetom odlično razumeta ali pa sovražita, je primerjava z očetom za moškega izjemno nizek udarec. Pri tem boste namreč užalile njega, poleg tega pa pokazale, kaj vse vas moti tudi na njegovem očetu.

Ne glede na to, kakšen je njun odnos, je primerjava z očetom vedno žaljiva.
Ne glede na to, kakšen je njun odnos, je primerjava z očetom vedno žaljiva.FOTO: iStockphoto

5. Kupovanje prevelikih ali premajhnih oblačil

Če moškega ne želite užaliti, kupujte samo tiste reči, za katere ste popolnoma prepričane, da mu bodo prav. Prevelika oblačila bodo namreč pomenila, da mislite, da je debelejši, premajhna pa, da mislite, da je bolj suh kot v resnici. Rezultat? V vsakem primeru bo mislil, da se vam zdi predebel.

Smeh med seksom bo razumel kot posmehovanje.
Smeh med seksom bo razumel kot posmehovanje. FOTO: iStockphoto

6. Hvaljenje nekoga, ki mu ni pri srcu

Maščevalnost je ena tipičnih lastnosti moških (čeprav to lahko trdimo tudi za ženske) in večina moških ima v življenju vsaj enega 'sovražnika' ali pa vsaj tekmeca. Hvaljenje tekmeca ali sovražnika bo v njem vzbudilo bes, ljubosumje in prizadetost, kar za vas pomeni konec večera.

7. Ravnanje z njim kot z revežem

Moški imajo radi občutek, da je ženska odvisna od njih – da ga potrebuje in da je on tisti, ki ji zagotavlja dobrine. Če boste nekaj časa večerje, vstopnice za kino in kaj drugega plačevale le ve in zraven dodale še kakšen komentar, na primer, kdaj dobi naslednjo plačo, verjemite, da je vajinega romantičnega večera konec.

8. Smejanje med seksom

Ne glede na to, čemu se smejite, je smeh med spolnim odnosom nekaj, s čimer moški ne bo nikoli zadovoljen. Moški bo smeh razumel kot posmehovanje in začelo ga bo skrbeti, kateremu delu telesa se posmehujete, zakaj to počnete in kaj je z njim narobe.

No, najverjetneje pa je prav vsaki ženski pod soncem jasno, da se je žaljenju moškega in njegovega ega bolje izogibati – vsaj če ga imate res rade in si želite z njim preživeti še kakšen lep dan, brez zamer in prepirov. Vsekakor boste imele veliko več od zadovoljnega kot od užaljenega in razburjenega moškega.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587