Vizita.si
Z novo partnerico si želita otrok in pripravljen je zanositi še četrtič.

Novice

Je to sploh možno?

K.P.
07. 09. 2012 14.00
9

Ko so se leta 2008 v medijih pojavile fotografije nosečega moškega, je marsikdo pomislil, da gre za fotomontažo, a novica je bila še kako resnična. Zdaj, po treh otrocih in enem propadlem zakonu, je Thomas pripravljen na novo nosečnost.

Thomas je donosil tri otroke; z Nancy, ki so ji pred poroko opravili histerektomijo, pa se zdaj ločujeta.
Thomas je donosil tri otroke; z Nancy, ki so ji pred poroko opravili histerektomijo, pa se zdaj ločujeta.FOTO: Facebook
38-letni Thomas Beatie, ki se je rodil kot ženska, se je leta 2008 na naslovnicah medijev pojavil kot prvi noseči moški. Takrat je bil pet let v zakonski zvezi s svojo tedanjo partnerico Nancy, ki so ji pred poroko s Thomasom leta 2003 opravili histerektomijo. Dobila sta tri otroke, ki jih je donosil Thomas, njuno razmerje pa je kmalu začela uničevati Nancyjina odvisnost od alkohola in letos se ločujeta.
Z novo partnerico si želita otrok in pripravljen je zanositi še četrtič.
Z novo partnerico si želita otrok in pripravljen je zanositi še četrtič. FOTO: Facebook

Thomas je dobil skrbništvo nad otroki, našel pa je tudi novo ljubezen. Z vzgojiteljico predšolskih otrok Amber Nicholas si prav tako želita otrok in Thomas je med gostovanjem v oddaji This Morning oznanil, da je pripravljen na novo nosečnost, če Amber ne bi mogla zanositi. "Biti noseč je neverjetna izkušnja, vendar si želiva, da bi zanosila Amber. Mislim, da bi bilo čudovito nosečnost izkusiti tudi z očetovske strani,“ je dejal Thomas, ki je svojo preobrazbo spola začel pri petnajstih letih starosti. Kljub temu da so mu kirurgi nosečnost odsvetovali, saj je s posegom faloplastike biološko postal moški, bi bila za Thomasa zanositev fizično še vedno možna, saj ima še vedno maternico. "Gre le za to, kateri od naju bi bil bolj uspešen pri poskusih zanositve. Možno je tudi, da bi oba zanosila hkrati,“ pojasnjuje Thomas.

Občutki, da se biološki spol ne ujema z osebnostjo, se pri večini transseksualcev pojavijo že v otroških letih, vendar jih veliko te občutke zavrača, kar lahko privede do duševnih stisk. Tisti, ki se odločijo za spremembo spola, prve korake k spremembi začnejo s hormonsko terapijo, končna faza biološke spremembe spola pa je operativni postopek spremembe genitalij. Postopek je zapleten in prinaša določene komplikacije, ki jih je treba pretehtati in primerjati s prednostmi. Zanositev pri moških je možna le, če imajo kljub kirurško oblikovanemu penisu še vedno funkcionalno maternico.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587