Vizita.si
image (28)

Novice

Kar dobro desetletje je rasel iz njenega hrbta ...

S.P.
20. 11. 2012 08.05
30

Primer 11-letne deklice iz Kitajske je popolnoma osupnil tudi najbolj izkušene strokovnjake, ko so na njenem hrbtu zagledali del nerazvitega parazitskega dvojčka, ki je dolga leta rasel v notranjosti njenega telesa. Si kaj takšnega sploh lahko predstavljate?

Kitajske zdravnike je popolnoma osupnil primer 11-letne deklice, ki je svoje telo kar dobro desetletje tiho delila z malformiranim parazitskim dvojčkom. Iz njenega hrbta je ob prihodu v bolnišnico General Hospital of Armed Police Force v Pekingu molela velika neznana gmota tako mehkega kot trdnega tkiva, ki je popolnoma šokirala celo izkušeno zdravstveno osebje.

Primer je prevzel profesor Baogan Peng, strokovnjak za spinalno kirurgijo, ki je nemudoma opravil vse potrebne raziskave. "Ko smo že mislili, da nas nič več ne more presenetiti, smo se nekako spet znašli v precej nenavadnem položaju. Hitro je bilo jasno, da gre pri deklici za izjemno redko bolezensko stanje, ko se začne nepopolno razvit plod razvijati v plodu oziroma v notranjosti telesa njegovega dvojčka in tam kot gost ostane, vse dokler ga operativno ne odstranimo. V njenem hrbtu smo tako našli celotne prsi, del prebavnega trakta in dokaj razvito roko s ključnico in dvema prstoma," se spominja.

"Kljub temu, da smo se s takšnim primerom srečali prvič in da smernice za kirurško odstranitev tujka niso jasno začrtane, saj se postopek razlikuje od vsakega primera posebej, smo se zanj na koncu vendarle odločili. Ugotovili smo namreč, da se posledično spopada še s hudo obliko diastematomielije, saj se je zaradi prevelikega pritiska na hrbtenjačo ta v predelu zgornjega ledvenega vretenca razdelila na dva dela," nadaljuje dr. Peng. Nadvse zahtevna operacija je bila na koncu vendarle uspešna, 11-letnica pa že komaj čaka dan, ko bo lahko brezskrbno zaživela novo življenje.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587