Vizita.si
Pretiravanje s posegi ni priporočljivo, kljub temu pa jih kirurgi priporočajo, če bo to prispevalo k boljšemu počutju posameznika. Kje je meja?

Novice

Kate Winslet: Nikoli se ne bi odločila za kaj takšnega!

Ni.J.
23. 08. 2011 10.03
0

V svetu zabave in blišča je postal botoks pravzaprav že obvezna oprema, prav tako umetne prsi, korekcije nosu in liposukcija. Posegom tako nasprotujejo le še redke izjeme, med katerimi je tudi Kate Winslet.

Kate odločno nasprotuje lepotnim posegom, saj ceni naravno lepoto.
Kate odločno nasprotuje lepotnim posegom, saj ceni naravno lepoto.FOTO: Reuters
Viseče prsi, gubice, kriv nos, rumeni in neurejeni zobje in odvečni kilogrami so v zvezdniškem svetu skorajda že prepovedani. Kljub temu pa se določeni zvezdniki in zvezdnice upirajo nezdravim posegom. Ena izmed njih je tudi Kate Winslet, ki je v nedavnem intervjuju za U.K. Media dejala, da odločno nasprotuje posegom, saj so v nasprotju z njenimi moralnimi načeli.

Nikoli se ne bi odločila za kaj takšnega,“ pravi 35-letnica, ki je znana po svojih seksi oblinah in ženskosti. Trdi, da je bila vzgojena tako, da ceni naravno lepoto in da kot igralka ne želi podleči lepotnim posegom in botoksu, ki omrtviči in otopi posameznikov obraz. Winsletova pa ni edina Britanka, ki nasprotuje tovrstnim posegom. Poleg nje sta nasprotnici tovrstnih dejanj v imenu lepote tudi 41-letna Rachel Weisz in 52-letna Emma Thompson. “Živimo v družbi, ki zahteva, da si pri 60 letih videti kot kakšen 30-letnik. To me vznemirja in jezi,“ je priznala Thompsonova. Weiszova pa dodaja, da ji osebe, ki so videti preveč popolne, niso niti malo seksi ali lepe.

Pretiravanje s posegi ni priporočljivo, kljub temu pa jih kirurgi priporočajo, če bo to prispevalo k boljšemu počutju posameznika. Kje je meja?
Pretiravanje s posegi ni priporočljivo, kljub temu pa jih kirurgi priporočajo, če bo to prispevalo k boljšemu počutju posameznika. Kje je meja? FOTO: X17ONLINE.COM

Ali to pomeni začetek gibanja proti lepotnim posegom?

Plastični poseg je odločitev posameznika in vsakdo ima pravico storiti kar koli, če se bo tako počutil bolje v svoji koži. Mislim, da odločitev ne bi smela biti odvisna od mnenja nekaterih igralk, ki jim posegi enostavno niso pri srcu,“ pravi direktor newyorškega centra za plastično kirurgijo dr. Stephen Greenberg. Strinja se, da so igralke pod velikim pritiskom, da morajo biti lepe, suhe in postavne, a vendar ne vidi ničesar slabega v tem, da se odločajo za 'relativno enostavne postopke', s pomočjo katerih so bolj zadovoljne s svojim videzom. “Naša družba pričakuje od zvezdnic, da dobro izgledajo in da s svojim videzom ustvarjajo ideal lepote,“ še pravi Greenberg. “Te zvezdnice, ki nasprotujejo posegom, jih sicer tudi ne potrebujejo, a nimajo nikakršne pravice, da druge prepričujejo, naj se ne odločajo za posege. Pa naj gre za njihove zvezdniške kolege ali sosede.“

Plastični kirurgi se večinoma strinjajo, da otopel obraz, ki je posledica uporabe botoksa, ni prav nič privlačen. Vendar pa na splošno menijo, da s posegi, ki so narejeni natančno in strokovno, ni nič narobe. “Najbolj težavne so osebe, ki pretiravajo s posegi,“ pravi dr. Rhoda Narins in v odgovor na Winsletino kritiko glede otopelih obrazov dodaja, da je mogoče botoks vbrizgati tudi tako, da je oseba videti mlajša in ohrani želeno gibanje obraza. Glede potrebe in želje po lepšem videzu pa Narinsova pravi, da se zvezdnice običajno začnejo odločati za posege takrat, ko zaradi svojega postaranega videza ne dobijo več dela in vlog, ne pa samo zato, ker bi si same želele posegov.

Tudi vi mislite, da nekateri resnično pretiravajo z lepotnimi posegi? Svoje mnenje delite z nami na naši Facebook strani. Če se nam še niste pridružili, lahko to storite s klikom na

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587