Vizita.si
To je fotografija, o kateri govori ves svet.

Novice

Je priznana športnica pokazala preveč?

L.E.
29. 06. 2012 14.01
14

Okoli zmagovalke olimpijskih iger in lastnice svetovnega rekorda se spet dviguje prah. Tokrat ne zaradi njenih športnih dosežkov, temveč po mnenju mnogih preveč razgaljene fotografije.

To je fotografija, o kateri govori ves svet.
To je fotografija, o kateri govori ves svet.FOTO: Twitter
Njena delovna uniforma ni ravno zelo drugačna.
Njena delovna uniforma ni ravno zelo drugačna. FOTO: Twitter

24-letna avstralska plavalka Stephanie Rice je svetovna rekorderka na 400 metrov mešano in trikratna olimpijska prvakinja – toda v zadnjih nekaj dneh naslovnice ne polni zaradi svojih športnih dosežkov, temveč zaradi fotografije, ki jo je pravzaprav objavila na osebnem profilu znanega družbenega omrežja. Na njej je mlada športnica v kopalkah, ki so pač malo bolj drzne kot tiste, ki jih nosi na tekmovanjih. Toda zaradi njih se je razvila razprava, ali je primerno, da vzornica mnogih predstavlja takšen zunanji videz. “Stephanie Rice je avstralsko plavalno ekipo tako osramotila, da bi jo morali izločiti,“ je na Twitterju ostro reagiral njen oboževalec. Ni bil edini, ki je trdil, da bi morala posredovati avstralska plavalna zveza, so se pa pojavili tudi mnogi, ki so ji stopili v bran ter se celo fotografirali v enakih kopalkah. Tudi njihova modna oblikovalka pravi, da je zaradi nedavne polemike prodaja njenih izdelkov izjemno zrasla. Povpraševanje naj se ne bi povečalo le v Avstraliji, temveč po vsem svetu. Stephanie sicer tako prahu ne dviguje prvič. Ko je pred štirimi leti postala olimpijska prvakinja, je na svoji Facebook strani objavila fotografijo, na kateri je v kostumu zelo zapeljive policistke. Spet so bili mnogi ogorčeni.

Stephanie sicer toliko trenira, da je zagotovo na svoje telo še kako ponosna. Zelo pa pazi tudi na svojo prehrano, saj bolje plava, kadar ni pretežka. Seveda ne sme biti niti sestradana, saj v tem primeru ne bi imela dovolj moči. “Prehrana je ključna,“ je avstralskim medijem dejala sama. “Če prehrana ni povsem pravilna, nimaš dovolj energije, da bi dovolj dobro treniral, po treningih si za povrh ne opomoreš dovolj hitro. To je bila ena najbolj pomembnih stvari, ki sem se jih naučila v svojem življenju, tako sem zelo izboljšala svojo formo.“ Uspehe plavalka pripisuje trem stranem življenja, ki morajo biti po njenem mnenju enako dobro zastopane: treningom, pravilni prehrani in nenehnemu iskanju ravnotežja. Stephanie je sicer še pripomnila, da se ji je bilo v karieri najtežje odreči sladoledu.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587