Vizita.si
Ženske si vse bolj želijo ozkih stegen in razmik med njimi. Za to so pripravljene stradati in plačati veliko denarja za najrazličnejše tretmaje.

Novice

So to res najbolj privlačna stegna?

K.B.
29. 05. 2013 15.10
54

So vam bolj všeč stegna suhljate Alexe Chung ali baročne Beyonce? Odločitev prepuščamo vam, a jasno je, da je zadnji estetski hit med mladimi dekleti tako imenovani razmik med stegni. Nekatere za dosego tega cilja hujšajo in vadijo, spet druge celo stradajo ali pa so pripravljene odšteti tudi na tisoče evrov za različne lepotne tretmaje.

Ženske si vse bolj želijo ozkih stegen in razmik med njimi. Za to so pripravljene stradati in plačati veliko denarja za najrazličnejše tretmaje.
Ženske si vse bolj želijo ozkih stegen in razmik med njimi. Za to so pripravljene stradati in plačati veliko denarja za najrazličnejše tretmaje. FOTO: Profimedia
Kot kaže, ženske ne bodo nikoli popolnoma zadovoljne s svojo postavo. Zadnji trend med mladimi je, da skušajo zmanjšati obseg stegen do te mere, da se ne dotikajo in je med njimi viden razmik. Čeprav imajo nekatere ženske naravno takšno obliko nog, pa to ne velja za večino. Tako gredo nekatera dekleta celo tako daleč, da drastično hujšajo in se poslužujejo dragih tretmajev.

Ena takih je najstnica Becky Hands, ki je za svoj cilj pri 14 letih začela drastično hujšati. Na dan je zaužila le 150 kalorij ali 600 kJ energije, kar je veliko manj od priporočljive dnevne količine, ki je 1200 kalorij ali 5000 kJ energije za ženske. ''Prišlo je že tako daleč, da sem postala povsem obsedena s svojimi stegni in sem o tem razmišljala vsako minuto. Gledala sem fotografije Alexe Chung (urednica britanskeg Voguea) in Care Delevingne (angleška manekenka in igralka) na spletu in si želela, da bi bila videti kot onidve,'' je povedala za britanski The Sun. Začela je izpuščati obroke, za kosilo je zaužila le še nekaj zelenjave. ''Ko je brat nekoč domov prinesel hitro prehrano, sem tekla v drugo sobo, saj sem se ustrašila, da bom vdihnila kalorije,'' je priznala. Kadar je pojedla 'preveč', pa je hrano izbljuvala, da se slučajno ne bi zredila.

Stradanje jo je pripeljalo tako daleč, da so se ji lani pokazali klasični simptomi anoreksije. Začeli so ji izpadati lasje, nenehno jo je zeblo, a s svojo podobo je bila končno zadovoljna. ''Ko sem dobila razmik med nogami, sem se počutila pomembnejšo od drugih deklet in vsa bolečina je bila vredna tega občutka,'' je pojasnila.

A takšen režim prehranjevanja je kmalu močno načel njeno zdravje. Po šolskih počitnicah je bila Becky prešibka, da bi se vrnila v šolske klopi, novembra pa so jo sprejeli v bolnišnico. Povedali so ji, da bo v roku dveh tednov umrla, če bo nadaljevala s stradanjem. ''V bolnišnici sem bila dva tedna in tam nisem želela umreti. Ko so mi dali prvi obrok, sem objokana stekla iz sobe. A sestre so bile vztrajne in kmalu sem začela jesti,'' se spominja najstnica, ki so jo kasneje prestavili na kliniko za motnje hranjenja, kjer so ji do boljše samopodobe pomagali psihoterapevti. ''Ko sem začela izgubljati razmik med stegni, sem se počutila nenavadno, saj sem se dolgo trudila, da bi bilo nasprotno. A danes razumem, da je to postava prave ženske.'' Te dni se tako najstnica raje zgleduje po Beyonce, ki je znana po svojih oblinah. ''Beyonce je najlepša ženska na svetu,'' pravi.

28-letna Lucy Robinson pa za razmik med nogami ni stradala, odločila se je za precej bolj zdravo, a dražjo pot. Pred poroko si je privoščila drag tretma, kjer s pomočjo aparatur zmanjšujejo obseg stegen. ''Takoj ko me je moj dragi zasnubil, me je začelo skrbeti, kako bodo moja stegna videti na najinem poročnem potovanju,'' je pojasnila Lucy, ki se je najprej podala v telovadnico: ''Redno sem telovadila in jedla pravilno, a ne glede na vse, se ni nič spremenilo.'' Prav zato je svoj cilj dosegla s pomočjo oblikovanja telesa z aparati.

Kakor koli že, jasno je, da so suhljate noge postale vse bolj priljubljen lepotni ideal med ženskami. Mnenja o tem, kaj je lepše, so deljena in vedno bodo. Ne glede na to, pa bi bil že čas, da bi se ženske prenehale spraševati, kaj vse je narobe z njimi, in obžalovati, česa vsega jim narava ni podarila, ter se raje naučile sprejemati svoje telo, ga vzljubiti in poskrbeti zanj z zdravo prehrano in vadbo. Predvsem pa z večjo mero spoštovanja do tega čudovitega stroja, ki nam ga je podarila narava.
 

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (54)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587