Vizita.si
image (28)

Novice

Katera zvezdnica se je tako zapustila?

S.P.
19. 09. 2012 12.36
40

Frankie Essex, ki je v začetku leta zaradi stroge diete in napornega režima telovadbe izgubila prav vse odvečne kilograme, je očitno še kako hitro pozabila na količino vloženega truda. Kaj kmalu je namreč začela jesti nezdravo hrano, čemur primerni so tudi rezultati.

Zvezdnica resničnostnega šova TOWIE se je v začetku leta še kako rada pohvalila s svojo vitko in utrjeno postavo, ko je zahvaljujoč strogi dieti in napornemu režimu telovadbe uspela izgubiti prav vse odvečne kilograme. "Končno se ponovno počuti ženstveno in zapeljivo, saj se nikakor ne more naužiti moške pozornosti. Zelo je ponosna na svoj ravni trebušček, saj se je uspela znebiti tudi vse odvečne kože. Tekla je, plavala in se na splošno močno trudila, da bi ostala v formi," so takrat povedali njeni prijatelji.

Kot je videti, je na količino vloženega truda še kako hitro pozabila. Po končani vadbi so jo namreč fotoaparati ujeli med nažiranjem s hitro ter nezdravo hrano, ki bi se ji naj dokončno odpovedala. Sama pravi, da je velika privrženka zdravega načina življenja, ki ga masten krompirček in velik hamburger zagotovo ne predstavljata. Ubožica ni mogla počakati niti do doma, saj je obrok pomalicala kar v svojem avtomobilu, za konec pa si je privoščila še velik krof in nič kaj koristno kokakolo. Rezultat tovrstnega načina življenja je do danes že več kot opazen, saj so njena tesna oblačila močno poudarila obilen trebušček, ki je le še odsev tega, kar je dosegla.

Seveda ne bi bilo s tovrstnim dejanjem nič narobe, če ne bi bila Frankie del kampanje za zdrav načina življenja ter učinkovitega izgubljanja odvečne telesne teže. V enem samem obroku je namreč zaužila kar 1300 kalorij, ki presegajo že polovico dnevne priporočene vrednosti za ženske. Videti je, da njen dvd za pomoč pri vadbi še vendarle ne bo tako hitro na voljo.

Kako vedeti, koliko kalorij potrebujem?

Predvsem ženske se močno obremenjujejo s svojo postavo in dnevnim vnosom kalorij v svoje telo, zato smo vam pripisali formulo, ki bo podala vsaj okvirne rezultate. Točne količine, ki jih človek porabi v enem dnevu, namreč ne moremo natančno izračunati po točno določeni formuli, saj so odvisne od posameznika do posameznika. Nanje vplivajo velikost, teža ter starost, predvsem pa delež vaše telesne aktivnosti.

Formula za ženske

655 + (9,6 x teža v kg) + (1,8 x višina v cm) – (4,7 x starost v letih)

Dobljen rezultat morate nato pomnožiti še s količnikom telesne aktivnosti:

Nična ali zelo mala aktivnost: 1,4
Zmerna aktivnost, vsaj 1x na teden: 1,5
Redna telesna aktivnost, vsaj 3x na teden: 1,78
Poklicna aktivnost (šport, fizično delo): 2,1

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (40)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587