1. AVOKADO
Avokado vsebuje dobre nasičene maščobe, ki delujejo v obrambo srcu. Avokado je dobrega okusa in poln vlaknin, kar pomeni, da je odličen v solatah ali pa le kot prigrizek.
Z njim dobimo tudi proteine, veliko dozo vitamina A in E, nekaj vitamimov B, veliko kalija in bakra. Bogat in kremast avokado se imenuje čokolada med sadeži.
2. SLADKI KROMPIR
Sladek krompir vsebuje veliko vitamina A, nekaj vitamina C in vse pomembne minerale, med njimi kalcij, fosfor, magnezij in železo. Ta okusna bomba hranljivih snovi osveži vaš krožnik.
3.SOJA
Soja se je povzpela med jedi, ki so za zdravje izjemno pomembne in potrebne ter delujejo kot zaščita pred srčnimi boleznimi. Soja je polna proteinov, ena skodelica proteinov pokrije 40 % dnvenih potreb po proteinih. Prav tako vam nudi vlaknine, kalcij, kalij, železo, fosfor in magnezij. Pripravite jo lahko na različne načine, kot del solate, pečeno kot prigrizek, v mleku ...
4. SUHE FIGE
Suhe fige so zelo okusne in vsebujejo veliko vlaknin, vitaminov B, železa, prav tako so polne kalcija. Če pojeste 5 fig, je to tako, kot če bi popili pol kozarca mleka!
5. LEČA
Leča je odlična sestavina enolončnic in juh. Vsebuje veliko proteinov in veliko vlaknin. Skodelica leče vsebuje 40 % dnevnih potreb po proteinih in 65 % potreb po vlakninah. Leča je polna kalija, kalcija in železa in dober vir vitamina B, fosforja in bakra. In maščobe? Nima jih!
6. LISTNATI OHROVT
Listati ohrovt nima maščobe, nima kalorij in vsebuje izjemno veliko vitamina A. Skodelica ohrovta podvoji dnevne potrebe po vitaminu A. Prav tako vsebuje veliko vitamina C, nekaj malega tudi vitamina B in veliko kalcija.
7. JEČMEN
Še ena sestavina za v juho, ki vsebuje veliko proteinov, vlaknin, kalija, fosforja in železa. Ena skodelica vsebuje 25 % dnevnih potreb po vlakninah. Lahko ga jeste namesto riža ali ga zakuhate v enolončnico.
Svoje mnenje in izkušnje lahko izrazite tudi na našem FORUMU.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV