Vizita.si
Nobena zveza ni dovolj varna pred nezvestobo!

Duševno zdravje

Kdor je varal enkrat, bo tudi dvakrat!

Ni.J.
15. 01. 2010 09.10
7

Nihče ne more svoje zveze popolnoma zaščititi pred nezvestobo, saj se še tako nedolžno spogledovanje lahko v trenutku spremeni v varanje. Prepoznajte najpomembnejša dejstva o varanju!

Nobena zveza ni dovolj varna pred nezvestobo!
Nobena zveza ni dovolj varna pred nezvestobo!FOTO: iStockphoto
Nedolžno spogledovanje se lahko kaj hitro spreobrne v neželeno zvezo, ki s seboj prinaša več neprijetnih, kot prijetnih posledic. Ena od raziskav o odnosih in varanju, ki jo je opravil psiholog Ragnar Beer je pokazala, da več kot 80 odstotkov nezvestih moških in žensk vara kljub temu, da ljubi svojega partnerja.

Le malo nezvestih se odloča za enodnevne avanture - večina jih z ljubimcem vztraja od meseca pa vse do leta in več.
Le malo nezvestih se odloča za enodnevne avanture - večina jih z ljubimcem vztraja od meseca pa vse do leta in več. FOTO: iStockphoto
Varanje traja dlje kot eno noč

Mit o tem, da je varanje stvar ene noči, je bil že dolgo tega ovržen. Dejstvo je, da se za enodnevne avanture odloča le približno 10 do 15 nezvestih moških in žensk. Večina nezvestih je zvesta svoji nezvestobi, saj z ljubimcem ali ljubimko vztrajajo mesec in dlje.

Nezvestoba se nadajuje ...

Kdor je že varal, bo varal še! Le 49 odstotkov nezvestih moških in 55 odstotkov nezvestih žensk je varalo le enkrat. Večina nezvestih namreč vara več kot samo enkrat oziroma s samo eno osebo.

In kaj so razlogi za prevaro?

Naveličanje, tišina in dolgočasje so najpogostejši razlogi za varanje. Samo 31 odstotkov nezvestih žensk in 25 odstotkov nezvestih moških se je namreč pripravljenih pogovarjati o spolnih željah in le 27 odstotkov žensk in 17 odstotkov moških je vedelo, kakšne so partnerjeve spolne potrebe.

Največkrat se razkrijejo sami

Skoraj polovica nezvestih moških in žensk se partnerju razkrije sama. Le okoli pet odstotkov prevaranih jih za partnerjevo nezvestobo izve od koga drugega. Vsi ostali so, da jih partner vara, odkrili sami.

Največ nezvestih se razkrije samih, nekatere pa informacija o partnerjevi nezvestobi dobesedno preseneti.
Največ nezvestih se razkrije samih, nekatere pa informacija o partnerjevi nezvestobi dobesedno preseneti.FOTO: iStockphoto
Težko je pozabiti ...

Če mislite, da vam bo partner kadarkoli varanje odpustil ali pa nanj pozabil, se pošteno motite. Kar 43 odstotkov užaljenih moških in 61 odstotkov prevaranih žensk partnerju ne more odpustiti početja. Poleg tega pa je kar 10 do 20 odstotkov prevaranih ljubezen do partnerja spremenila v sovraštvo.

Če sumite, da vas partner vara, pa preverite, kateri so znaki, ki kažejo na njegovo nezvestobo.

10 do 20 odstotkov prevaranih ljubezen do partnerja spremeni v sovraštvo.
10 do 20 odstotkov prevaranih ljubezen do partnerja spremeni v sovraštvo.FOTO: iStockphoto


KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 580