Vizita.si
Deček joče

Novice

Ker se ne znoji, lahko umre

E. D.
29. 08. 2011 08.14
0

12-letni Hu Fengyi boleha za redko boleznijo, zaradi katere se ne znoji, zato se njegovo telo ne hladi in Huju nenehno grozi nenadna smrt zaradi pregretja. Poleg tega deček ne čuti bolečine, kar je zanj še dodatna nevarnost.

Deček joče
Deček joče FOTO: iStockphoto

Da bi lahko nenehno skrbela za svojega bolnega sina Huja Fengyija, je njegova mama Gao Lijuan pustila službo. Celo odrekla se je misli na drugega otroka, saj pravi, da si Hu zasluži vso njeno pozornost in ljubezen. ''Veliko ljudi naju je z možem hotelo prepričati, da bi imela še enega otroka, a jaz tega nočem,'' je povedala Gao. ''Takšni otroci, kot je moj sin, potrebujejo še posebej veliko ljubezni, tako da svoje ljubezni nočem deliti na pol, med Huja in še enega otroka.'' 12-letni Hu se namreč zaradi redke bolezni ne znoji, zaradi česar se njegovo telo ne more samo ohlajati in tako lahko deček zaradi pregretja nenadoma umre. Njegova mama in oče morata zato nenehno paziti, da je Hu na hladnem, najbolje v klimatiziranih prostorih. Tudi iz šole sta ga izpisala, kajti biti v učilnici z drugimi učenci, kjer klimatska naprava morda prostora ne hladi dovolj, učitelji pa ne morejo biti ves čas pozorni na enega posameznika, je bilo za dečka preveč tvegano.

Ohranjati dečka shlajenega tako še zdaleč ni preprosta naloga, kajti v kitajski provinci Zhejiang, kjer živijo, temperature poleti pogosto skočijo celo prek 35 stopinj Celzija. Da je vse skupaj še slabše, pa velikokrat ostanejo tudi brez elektrike, zato jim lahko klimatska naprava nenadoma preneha delovati. Takrat starši z dečkom odhitijo v bližnji nakupovalni center, ki ima svoje generatorje elektrike, da ga shladijo. Na soncu sploh ne sme biti, ker se začne njegov organizem v hipu pregrevati. ''Enkrat smo samo nekaj minut stali na soncu, ker smo čakali taksi, pa se je moj sin skorajda zgrudil,'' se spominja Hujeva mama.

Da bi se izognili najhujšemu, sta Gao in njen mož zbrala denar in kupila generator elektrike, ki zdaj z energijo oskrbuje samo njuno hišo in ki jima bo zagotovil, da tudi v primeru izpada električne energije v mestu, kjer živita, njihov dom ne bo ostal brez elektrike in posledično brez klimatske naprave. Ves čas pazita tudi na to, da Hu pije dovolj hladne vode, s čimer se njegov organizem še dodatno hladi in zaradi česar potem tudi redno urinira, kar je zanj še toliko bolj pomembno, kajti odpadne snovi se le tako odvajajo iz njegovega telesa, saj se prek znojenja ne morejo.

Hu pa ima še eno sila nevarno težavo. Ker ne čuti bolečine, se lahko resno poškoduje. Pred časom se mu je na primer vnela rana, za katero sploh ni opazil, da jo ima, in zaradi infekcije, ki se je pojavila, so mu morali odstraniti sklep na kazalcu desne roke. ''Moj sin je kljub vsemu precej živahen in se tako pogosto poškoduje, pa tega sploh ne zazna,'' je povedala Gao, ki mora tako poleg tega, da se Hu ne pregreva, paziti še na to, da se kje ne poškoduje oziroma da njegove poškodbe ne ostanejo neopažene. ''Zdaj ga, kadar koli se poškoduje, takoj odpeljemo v bolnišnico. Poleg tega vseskozi natančno pregledujem njegovo telo, da ne bi česa spregledala,'' je še pojasnila dečkova mama. In kljub temu, da za zdaj zdravniki nimajo zdravila, s katerim bi lahko pomagali Huju, Gao ostaja optimistična in upa na najboljše. ''Upam, da bo moj sin uspel preživeti do takrat, ko bo medicina že tako napredovala, da bodo odkrili zdravljenje za njegovo bolezen,'' je povedala. ''Tega dne se nadvse veselim.''

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587