Vizita.si
image (28)

Novice

Kihnila in postala paralizirana

K.B.
29. 10. 2009 10.50
0

Neverjetna nezgoda se je zgodila 53-letni Victoriji. Ko je gledala svojo najljubšo limonadnico je kihnila in kar naenkrat začutila močno bolečino v hrbtu. Skušala je vstati, a ni čutila ne rok ne nog.

Kihanje, ki ni prav nič nenavadna težava, je nesrečni Britanki spremenilo življenje. Ko sta z možem gledala njeno najljubšo limonadnico je začutila draženje v nosu in silovito kihnila. Zaradi močnega pritiska na hrbtenico, ji je počila medvretenčna ploščica, ki povezuje dva vretenca v hrbtenici: "Ko sem kihnila sem začutila izjemno bolečino v hrbtu. Nisem mogla vstati iz kavča, saj nisem čutila ne roke ne noge. To je bil grozljiv občutek,“ se spominja Victoria.

Njen mož jo je nemudoma odpeljal v bolnišnico, kjer so ji opravili tri operacije, a žal neuspešno. Nič ni pomagalo, bolečine v hrbtenici so bile še vedno neznosne in še vedno ni mogla hodit. Dobivala je morfij, ki ji je lajšal bolečine, zaradi njega pa je pričela halucinirati, zato je seveda morala pustiti svojo službo in padla v depresijo: "Ko sem trpela takšne bolečine dan za dnem, sem prišla do točke, ko si nisem več želela živeti. Bolečina je popolnoma prevzela moje življenje. Spominjam se, da sem gledala avtomobile, ki so se vozili proti meni na cesti in si predstavljala, kako me povozi in konča moje bolečine.“

Nato pa ji je prijateljica svetovala, naj se obrne na priznanega kirurga Andrewa Quailea, ki se ukvarja s poškodbami hrbtenice. Ta ji je opravil operacijo, ki je trajala kar štiri ure. Na mesto, kjer je bil poškodovan medvretenčni disk, ji je vstavil plastično votlo protezo, ki je držala skupaj dve vretenci. Celotno hrbtenico pa je podprl s palicami iz titana. Po operaciji so bolečine ponehale, Victoria pa je shodila: "Po operaciji sem takoj začutila olajšanje, saj so bolečine skoraj prenehale.“ Ponovno je lahko normalno zaživela, s hrbtenico pa skoraj nima več nobenih težav: "Le ko se še uležem na trdo podlago, še čutim vgrajeno konstrukcijo v hrbtenici, sicer pa nimam več nikakršnih težav. Še vedno pa me je zelo strah kihanja.“

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587