Vizita.si
Kim misli, da ima obsesivno kompulzivno motnjo; čeprav plačuje, da ji čistilka dom pospravi trikrat tedensko, ga hkrati nenehno čisti še sama.

Novice

Še eno šokantno razkritje

L.E.
20. 06. 2012 09.24
46

Ko smo mislili, da o njej vemo že vse, nas je presenetila z novim razkritjem. Tokrat je priznala, da je prepričana, da boleha za eno izmed manj znanih duševnih bolezni.

Kim misli, da ima obsesivno kompulzivno motnjo; čeprav plačuje, da ji čistilka dom pospravi trikrat tedensko, ga hkrati nenehno čisti še sama.
Kim misli, da ima obsesivno kompulzivno motnjo; čeprav plačuje, da ji čistilka dom pospravi trikrat tedensko, ga hkrati nenehno čisti še sama.FOTO: Twitter

Vsak dan polni stolpce rumenega tiska, toda še vedno nas lahko preseneti. Kim Kardashian še vedno lahko pove nekaj novega. Tokrat je razkrila, da misli, da boleha za obsesivno kompulzivno motnjo. To je anksiozna motnja, za katero so značilne, kot pove že samo ime, obsesivne misli in kompulzivna dejanja; o nečem torej ne morete nehati razmišljati, nato pa to morate storiti, četudi morda dejansko razumete, da se obnašate nerazumno. Bolnikom z obsesivno kompulzivno motnjo življenje do neke mere dejansko upravljajo mnogokrat povsem nerazumni strahovi – denimo da se lahko okužijo, če se z nekom rokujejo, da so po uporabi stranišča tako umazani, da se morajo takoj oprhati, da so ob odhodu od doma pozabili ugasniti štedilnik ali luči, da na mizi stvari niso poravnane dovolj simetrično. Kim pravi, da je tako obsedena s čistočo, da uživa samo hrano, ki ji jo dostavijo v vrečkah za zamrzovanje ter da njeno stanovanje čistilka pospravi kar trikrat tedensko, poleg nje pa nenehno čisti še sama. “Če kopalnica ni brez enega madeža, se sploh ne morem oprhati,“ priznava. Četudi si morda vsi želimo, da bi bil naš dom vedno urejen in ne prenesemo umazanije, so pri ljudeh, ki trpijo zaradi obsesivno kompulzivne motnje, ti občutki veliko bolj izraženi. Občutijo jih tako močno, da jim nato morajo slediti – slednje pa jim lahko vzame zelo veliko časa; ker se zavedajo, da njihova ravnanja niso vedno razumna, pa jim povzročijo tudi veliko stresa. Če sumite, da ta težava muči tudi vas, se ne obotavljajte obiskati psihiatra. Če te bolezni ne zdravite, se lahko včasih namreč še poslabša.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587