Vizita.si
Freddie Mercury in Brian May

Novice

Kitarist skupine Queen Brian May utrpel lažjo možgansko kap

N.R.A.
04. 09. 2024 14.48
0

Brian May je razkril, da je pred kratkim doživel manjšo možgansko kap, zaradi katere ni mogel uporabljati leve roke.

77-letna rock legenda je dejala, da je trenutno v redu in da je ponovno pridobil dovolj gibanja, da lahko znova igra glasbo. ''Dobra novica je, da lahko igram kitaro po dogodkih zadnjih nekaj dni,'' je dejal v videu, ki ga je v danes objavil na svoji spletni strani.

Povedal je, da se drži navodil zdravnikov, ki velevajo predvsem počitek in izogibanje pretiravanju. Dejal je, da ostaja umirjen, kljub temu da: ''Ne smem ven, ne smem voziti, ne smem na letalo, ne smem imeti povišanega utripa.''

Brian May
Brian May FOTO: Profimedia

Sir Brian je videoposnetek posnel na prostem in ko se je nad glavami slišalo letalo, se je pošalil: ''Ne smem imeti letal, ki me preletavajo, kar me bo streslo. Ampak jaz sem dobro.''

Povedal je, da ni želel razkriti stanja, ko se je vse skupaj dogajalo, ker ne želi sočutja ali panike. Razkritje je prišlo skoraj dva tedna po predvajanju dokumentarca BBC One, ki ga vodi Sir Brian, o njegovi kampanji za zaščito jazbecev pred izstrelitvijo. V svojem novem videoposnetku je razpravljal tudi o programu in dejal, da je prejel nekaj odličnih odzivov.

Možganska kap je resno življenjsko nevarno zdravstveno stanje, ki se zgodi, ko se prekine dotok krvi v del možganov. Eden od znakov je pogosto, da ima oseba šibkost ali otrplost v eni roki, pa tudi ena stran obraza se zdi, da je upadla, njen govor pa je nejasen ali popačen. Več o njem si lahko preberete v spodnjem članku:

Najpogostejši simptomi možganske kapi
Preberi še
Najpogostejši simptomi možganske kapi

Mayevo igranje kitare, pisanje pesmi in vokal so pripomogli k temu, da so Queen postali ena največjih skupin na svetu v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja. Napisal je uspešnice, vključno z We Will Rock You, Who Wants to Live Forever in Flash ter je soavtor mnogih drugih. Po smrti frontmana Freddieja Mercuryja leta 1991 je skupina nadaljevala z novim pevcem Adamom Lambertom.

Poleg svoje glasbene kariere je May znan po svojem boju za pravice živali. Doktoriral iz astrofizike leta 2007, 36 let po tem, ko je opustil disertacijo, ko je skupina uspela.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vir: BBC

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587