Vizita.si
image (28)

Novice

Ko je odkrila pravi razlog, da ne more shujšati, je končno lahko izgubila kar 63,5 kg!

L.E.
11. 01. 2016 08.13
8

26-letna Amy se je od svojega desetega leta borila z odvečno težo. Zaradi tega ni imela nobene samozavesti, počutila se je slabo in se zapirala pred svetom. Pred letom in pol pa je odkrila, zakaj ne more shujšati. In to je povzročilo veliko spremembo v njenem življenju.

 

Ko je bila danes 26-letna Amy Dugan iz Norfolka stara komaj 10 let, sta njena brata kruto preminila v požaru, ki je zajel njihov dom. Uteho je našla v hrani in prenajedanje se je končalo tako, da je imela ogromne težave s težo. 139 kilogramov je tehtala, ko je pred letom in pol začela hujšati. In uspelo ji je šele, ko se je spopadla s svojimi psihičnimi travmami.

Danes ima kar 63,5 kilogramov manj. "Od svojega 10 leta sem se bojevala s težo," pripoveduje. "Od tega trenutka sem, ko me je kar koli težilo v življenju, jedla, da bi se počutila bolje. Bil je začaran krog, iz katerega se nisem mogla izkopati. In bila sem zelo nesrečna. Ko sem končala s študijem, sem že tehtala 120 kilogramov. Bila sem tako nezadovoljna s svojim videzom na uradni fotografiji, ki so jo posneli, ko sem diplomirala, da babici in dedku nisem dovolila, da jo doma ponosno obesita na steno. Na koncu enostavno nisem imela rada osebe, ki je strmela vame v ogledalu. In bilo mi je zadosti tega, da sem preveč prestrašena, da bi šla ven s svojimi prijatelji. Prestrašena, da sedež v kinu ne bo dovolj širok, da me bodo v zabaviščnem parku zavrnili, ker imam preveč kilogramov. Želela sem si vsega, kar so si želeli vrstniki – kariero, družino, ljubezen. Toda mislila sem si – kako te bo imel nekdo rad, če nimaš rada sebe?"

"Večkrat sem začela hujšati. Poskušala sem jesti zdravo, obiskovala sem telovadnico. In nekaj časa bi mi uspevalo. Izgubila bi tudi pet kilogramov, toda potem bi se mi zgodilo nekaj, kar bi me razžalostilo in nisem se mogla upreti nezdravi hrani. Spet bi povrnila vso težo, ki sem jo prej izgubila." Nato pa je našla skupino, ki pomaga pri hujšanju. Bil je julij 2014. "Zelo toplo so me sprejeli. In naučili so me, da ni potrebno, da povsem spremenim svojo prehrano. Da lahko uživam tudi špagete z bolonjsko omako, če ne pretiravam s porcijo in jih pripravim sama iz svežih sestavin. Spodbujali so me, da začnem z majhnimi spremembami in si ne očitam vsega. Spodbudili so me tudi, da se začnem ukvarjati s svojo psiho. Danes, ko sem izgubila toliko odvečnih kilogramov, še vedno ne jem vsak dan zdrave hrane. Včasih me spet zanese in se tolažim z nezdravimi piškoti ali čipsom. Toda rečem si, da je jutri nov dan in si ničesar ne očitam. Veliko srečnejša in bolj zdrava sem. Veliko bolj samozavestna, raje se družim z ljudmi. Rada imam življenje in sem srečna, kakršna sem." Včasih, da bi shujšali ni dovolj le spremeniti prehrano in začeti telovaditi. Treba je pomisliti, zakaj imamo tolikšno potrebo po prevelikih količinah nezdrave hrane.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587