Vizita.si
image (28)

Novice

Ko je shujšala, ni mislila, da se ji bo zgodilo kaj takega

L.E.
13. 02. 2013 08.05
35

Josie Gibson je uspela z močjo železne volje izgubiti 25 kilogramov. Medtem ko je to rešilo mnoge njene težave, je hkrati povzročilo tudi, da zdaj vsak dan živi v strahu. Bo tega sploh kdaj lahko premagala?

Potem ko je v šestih mesecih izgubila 25 kilogramov, je zvezdnica britanskih resničnostnih šovov Josie Gibson zdaj priznala, da v svoji postavi ne uživa tako, kot si je mislila, da bo. Pravi, da njeno novo življenje kvari misel, da bi se lahko spet zredila. “Grozljivo se bojim, da bi spet postala debela,“ je zelo neposredno priznala britanski reviji New. “Vitkost mi je zelo všeč. Nikoli se v svoji koži nisem počutila bolje. Moj pas, ki se je z 89 centimetrov zmanjšal na 66, je zdaj moj najljubši del telesa.“ Svoje boljše počutje v zadnjem času kaže tudi tako, da jo je mogoče videti v vrsti novih oblačil, v katerih je res videti odlično. Toda povsem se očitno ne more sprostiti. V njej ostaja strah, da bi spet izgubila nadzor nad svojim telesom.

28-letna Angležinja, ki je v trenutku, ko je leta 2010 zapustila hišo Velikega brata, tehtala 108 kilogramov, pravi, da je odvečno težo izgubila s popolno spremembo režima prehranjevanja kot tudi s tem, da se je navadila telovaditi. “Včasih me je mikala izključno nezdrava hrana, potem sem se ji stežka le uspela odreči. Toda ko sem videla, da se topijo kilogrami, sem se odločitve držala čedalje lažje, saj nisem želela pokvariti dobrih rezultatov.“ Danes pravi, da si sladkih in kaloričnih priboljškov več niti ne želi, trudi se še vedno redno telovaditi, medtem ko se smeji, da je bila včasih njena edina telovadba, ko je obiskala diskoteko. “Pred tem sem preizkusila vse mogoče diete, vendar pri nobeni nisem mogla zdržati,“ razkriva. Dejansko je pomagalo samo, da se je naučila živeti povsem zdravo. To je rešilo tudi velik del njenih psihičnih težav. “Bila sem tako depresivna, da je to uničevalo celo moj spanec. Mislim, da me je spet obudila predvsem telovadba.“ Zdaj se očitno počuti neprimerno bolje, toda po drugi strani ostaja strah, da bi lahko kdaj spet izgubila svojo težko pridobljeno vitko postavo. Tega strahu se bo verjetno težko znebila, saj se z njim po svojih besedah srečuje zelo veliko ljudi, ki so bili kdaj prekomerno težki. Toda morda je to lahko eden izmed načinov motivacije, ki jim omogoči, da ohranijo svojo disciplino.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587