Vizita.si
image (28)

Novice

Ko je začela hujšati, si ni mislila, da ji bo uspelo kaj takega

S.P.
22. 02. 2013 15.36
9

Ženskam po vsem svetu je v navdih zgodba odločne Hanne Willoughby iz Velike Britanije, ki je v manj kot letu na popolnoma zdrav način izgubila več kot 50 kilogramov. Preverite, kako ji je uspelo.

Ženske po vsem svetu je navdihnila izjemna zgodba mamice šestih otrok Hanne Willoughby, ki se je po nesrečnih družinskih počitnicah odločila za vselej spremeniti svoje življenje. “Na dopust smo odšli, da bi se lahko skupaj zabavali, jaz pa tega nisem mogla početi. Spominjam se, da smo se že prvi dan odpravili na ranč, kjer pa sem doživela svoje prvo javno ponižanje. Skoraj 20 kilogramov sem bila namreč pretežka, da bi lahko jezdila konja, presegala pa sem tudi največjo dovoljeno telesno težo za obisk zabaviščnega parka,“ se spominja.

Ni trajalo dolgo, da so se težave z nizko samopodobo začele odražati tudi na drugih področjih. “Vse to je znatno vplivalo na moje partnersko, še posebej spolno življenje, saj se zaradi občutka neizmernega sramu nisem več upala sleči pred partnerjem. Ko sva bila sama, sem ugašala luči in se pokrivala ali pa se celo pretvarjala, da spim, kar naju je v nekem trenutku dokončno razdvojilo. Zapustil me je, jaz pa sem ostala sama v svoji žalosti ter neskončnem obupu,“ nadaljuje.

“Najprej sem se tolažila, češ da pretirava in da nisem tako debela, kot trdi, nato pa sem nekega jutra iz radovednosti stopila na tehtnico. Nisem mogla verjeti svojim očem, ko sem videla, da tehtam že neverjetnih 108 kilogramov. Zbala sem se, da bom umrla in da ne bom več videla svojih otrok, kar je zadostovalo, da sem spoznala, da je čas za spremembo.“ Sladke tortice je zamenjala za svežo zelenjavo, že naslednji dan pa se je napotila v bližnjo telovadnico, kjer je naletela na osebnega trenerja. Ker nikoli ni rada tekla ali se sprehajala, sta se odločila, da bosta poskusila z dvigovanjem uteži. In res. Hannah je v pičlih devetih mesecih uspelo izgubti več kot 50 kilogramov.

Danes trenira kar 6-krat na teden in se lahko pohvali z zares brezhibno postavo. “Moje roke, trebuh in noge so se že v prvih mesecih začeli utrjevati, imela pa sem tudi vse več kondicije. Iz dneva v dan sem bolj pri močeh, za skrb za svoje otroke. Opazila sem, da na ulici zdaj privabim marsikateri pogled, zaradi česar sem se prvič v življenju začela celo ličiti in lepo oblačiti, česar prej nikoli nisem počela. Ta izkušnja mi je spremenila življenje, zato upam, da si bo po meni vzela zgled še kakšna ženska, ki se spopada z odvečno telesno težo, pa si to že dolgo neumno zanika.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587