Vizita.si
image (28)

Novice

Ko mati narava šokira: še ne dve leti stara in že 'noseča'

N.D.
10. 12. 2012 13.25
26

Kitajska deklica Kang Mengru je, čeprav je šele dobro začela živeti, že veliko preživela. Potem ko je bila kot dojenček zavržena sredi polja, so dobro leto dni pozneje zdravniki njenim krušnim staršem sporočili šokantno novico: "Vaša deklica v trebuhu nosi svojega brata."

Kang Mengru je njena biološka mati, ko je bila dojenčica stara nekaj dni, odvrgla sredi polja. Njen jok sta na srečo zaslišala Kang Šičin in njegova soproga Vang Gvihva, kitajska delavca na polju, in deklico, poimenovala sta jo Kang Mengru, vzela za svojo.

Kmalu je postalo jasno, da je z malo Kang nekaj narobe. Njen trebuh se je začel namreč nepričakovano večati in pri komaj sedemnajstih mesecih je bila malčica videti kot nosečnica. "Z možem sva bila zaskrbljena, saj sva vedela, da je z najino hčerko nekaj narobe. Njen trebuh je postajal vse večji. Čeprav sva se z možem zelo bala, da gre za tumor, so naju ljudje iz vasi začeli zbadati, da imava 'nosečo pošast'," pove njena 35-letna mati.


Poljska delavca sta 18-mesečno posvojenko odpeljala v bolnišnico, kjer so zdravniki po vrsti preiskav staršema sporočili šokantno novico. "Vaša Kang v trebuhu nosi svojega brata oziroma 'parazitskega dvojčka'". Gre za izjemno redko stanje, ki se zgodi na vsakih 500 tisoč rojstev. Napaka je podobna kot pri zraščenih (siamskih) dvojčkih, le da v tem primeru zarodek ostane v telesu drugega zarodka. Drugi plod se sicer nikoli ne razvije v celoti, v trebuhu prvega otroka pa se prehranjuje kot 'parazit'. Parazitski fetus se hrani s krvjo brata ali sestre, in čeprav se jim v večini možgani, srce ali pljuča ne razvijejo povsem, se nekaterim lahko razvijejo spodnje ali zgornje okončine, majhna glavica, v nekaterih primerih so opazili tudi laske na glavici.

Ker lahko "parazitski fetus", če se ga kirurško ne odstrani pravočasno, zdrobi notranje organe in povzroči smrt, je življenje Kang že viselo na nitki. Kot sta povedala kitajska kmeta, je njuna deklica pogosto jokala zaradi bolečin, težko se je prehranjevala, težave je imela tudi pri gibanju. S pomočjo Rdečega križa in dobrih ljudi sta lahko 42-letnik in njegova žena plačala mali Kang nujno potrebno operacijo. Ta je trajala 10 ur in kirurgi so svoje delo opravili uspešno. "Kang je operacijo prestala zelo dobro in bo kmalu lahko odpuščena iz bolnišnice. Še vedno ima maternico in jajčnike, tako da bo lahko imela nekoč svoje otroke," je za Closer povedal pediater dr. Tom Hutchinson, medtem ko sta njena starša presrečna: "Zelo sva hvaležna za vse. Bala sva se, da jo bova izgubila. Sedaj lahko upava in verjameva, da bo imela Kang srečno in normalno življenje."


Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587