Čemu se morate v času zdravljenja prebavil odreči?
Odsvetujemo vam: kajenje, kavo, alkohol, šumeče pijače, sadne čaje, ostre začimbe, čebulo, česen, trdo celulozno hrano, zelje (tudi kuhano in kislo zelje, kumarice, papriko), golaže, trdo solato, sadne sokove, orehe, lešnike ter kremasta peciva, od suhega sadja le suhe slive, prekajeno meso in klobase, začinjene ter suhe salame, paradižnikovo mezgo (kečap)
In kaj je dobro jesti v času zdravljenja?
Če dobro prenašate mleko, ga lahko uživate, sicer pa je boljše, da si privoščite fermentirano mleko ali kefir in sadne jogurte, če ne vsebujejo južnega sadja.
Od pijač lahko pijete samo naravno vodo, ki ji lahko dodate malo soka. Čaji naj bodo blagi, zeliščni in sadni.
Zelenjavo in sadje prekuhajte ali spasirajte. Od solat lahko uživate mehko zeleno solato, korenčkovo solato in rdečo peso.
Od peciv si lahko privoščite samo suha peciva, kruh naj bo mehak ali en dan star, polnozrnate jedi naj vsebujejo mleta zrna, müsliji so lahko koruzni ali riževi brez suhega sadja, kosmiči naj bodo mehko kuhani.
Meso naj bo lahko prebavljivo, na jedilniku naj ne bo več kot trikrat tedensko, dušeno ali malo popečeno na olivnem olju, od tega vsaj enkrat ribe, ki naj bodo dušene ali rahlo popečene, brez česna, ter kunčje meso in perutnina brez kože.
Prikuhe so dovoljene, morate pa paziti na pripravo, saj ne smejo vsebovati prežganja, čebule, lahko pa jim dodate zelo malo paradižnika.
Jajca naj bodo mehko kuhana ali v zakuhi (1¬2 na teden).
KOMENTARJI (2)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV