Vizita.si
Sladki koktajli, kot je margerita, so smrt za popolno postavo, saj so prave kalorične bombe.

Novice

Koktajli - smrt za popolno postavo

Katja Benčina
01. 08. 2009 13.57
0

Se sprašujete, zakaj vam niti poleti ne uspe shujšati? Si tudi vi morda z največjim užitkom na plaži ali pa zvečer ob dobri glasbi privoščite koktajl?

Sladki koktajli, kot je margerita, so smrt za popolno postavo, saj so prave kalorične bombe.
Sladki koktajli, kot je margerita, so smrt za popolno postavo, saj so prave kalorične bombe.FOTO: iStockphoto

Če je odgovor pritrdilen, potem je eden od razlogov zagotovo tudi ta. Sladki koktajli, kot je margerita so namreč smrt za popolno postavo, saj so prave kalorične bombe. Čeprav jeste manj, se veliko gibate in pijte dovolj vode, pa nikakor ne shujšate. Pravzaprav se obročki okoli vašega trebuha pridno večajo.

Da alkohol redi že vemo, prav koktajli pa so največja kalorična bomba. Ti namreč poleg alkohola vsebujejo tudi sladke sokove ali druge aromatizirane tekočine, kar še poviša njihovo kalorično vrednosti in pospeši dvig krvnega sladkorja po zaužitju. Tako  povprečna margarita vsebuje 342 kcal, pina colada 450 kcal, bloody Mary 240 kcal … Če spijete tri koktajle, lahko v svoje telo vnesete več kot 1000 kalorij, kar pa je v povprečju že polovica dnevnega vnosa kalorij pri ženski, če želi svojo težo obdržati. Tu so moški v nekoliko boljši poziciji, saj v povprečju lahko v svoje telo dnevno vnesejo več kalorij kot ženske – 2700 kalorij.

Z nekaj koktajli torej zaužijete toliko kalorij kot z glavnim obrokom. Zato pretehtajte, kaj vam pomeni več: užitki ob koktajlu ali pa užitek ob tem, ko se lahko samozavestno sprehajate po plaži. Druga možnost je tudi veliko bolj zdrava.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587