Vizita.si
image (28)

Novice

Neverjetno, koliko tehta!

Ni.J.
10. 09. 2011 07.47
8

Zatem, ko se je zredila na 317 kilogramov, je Pauline uradno postala najtežja ženska na svetu in se s svojo težo tudi zapisala v Guinnessovo knjigo rekordov. Kljub temu si 47-letnica želi shujšati.

Pauline Potter, ki tehta kar 317 kilogramov, uradno velja za najtežjo žensko na svetu. Vendar pa si 47-letnica iz Sacramenta v Kaliforniji sedaj želi shujšati in uživati v vsakdanjem življenju.

Potterjevi vsakdanje življenje predstavlja nepredstavljive muke. Zaradi teže se namreč ne more niti normalno obrniti v postelji, kaj šele da bi se lahko stlačila v avtomobil. Zato si sedaj želi shujšati 227 kilogramov, da bi lahko plesala, se odpravila na kakšen izlet in v gledališče.

Svetova rekorderka za svoje odvečne kilograme krivi predvsem vzgojo. Pravi, da ima debelost že v genih in da so jo v mladosti, v obdobju odraščanja, starši preveč zalagali s hrano. “Mama je tehtala več kot 180 kilogramov, oče pa več kot 270,“ pravi. “Imam osem bratov in sester ter prav vsi tehtajo več kot 130 kilogramov, razen ene sestre. Tako smo bili vzgojeni, da smo vesele dogodke proslavljali s hrano, če smo bili žalostni pa smo se potolažili s sladoledom.“

Pauline se spominja, da se je večkrat že odločila, da bo shujšala, a je z dietami vsakokrat odlašala. Zdaj pa se je odločila, da je zadnji čas, da naredi spremembo, saj je vsakdanje življenje postalo že preveč naporno in zaradi debelosti potrebuje konstantno sinovo pomoč. “Težavno je že oblačenje ali kopanje,“ pravi, “Še nogavic si ne morem obuti sama, ker ne dosežem svojih nog. Srečo imam, da sva s sinom v zelo dobrem odnosu in mi pri vsem pomaga.

Svojo mobilnost Pauline vzdržuje tako, da trikrat do petkrat tedensko obiskuje rehabilitacijo v bazenu s toplo vodo, v katerem počasi plava. Da se lahko kam odpelje, pa uporablja poseben motor, saj se v avtomobil ne more več stlačiti.

Kot pravi sama, je njena največja težava ta, da obožuje vso hrano, z izjemo kislega zelja in brstičnega ohrovta, obroke pa uživa na dve do tri ure. “Srečna bi bila, če bi mi uspelo shujšati na 90 kilogramov. Menim, da bi bila to idealna teža zame. Bila bi v nebesih. Lahko bi plesala, obiskovala tekme košarke, hodila v gledališče, na potovanja s sinom ...

Potterjeva sedaj išče nutricionista in zdravnika, ki bi ji znala pomagati, podpore pa je deležna tudi s strani prijateljev na medmrežju. “Na medmrežju imam veliko prijateljev,“ pravi. “Včlanjena sem v skupine, v katerih sodelujejo ljudje, ki imajo težave s težo in si želijo shujšati. Drug drugemu nudimo podporo, se pogovarjamo, spodbujamo … Izmenjujemo si telefonske številke, se pogovarjamo v živo in prek elektronske pošte.“

Pauline obžaluje, da si je dovolila zrediti se do te mere, in življenja, kakršnega ima danes, ne bi privoščila prav nikomur. “Ni zabavno, sploh ni zabavno,“ je obupana. “Nimam nobene fizične svobode. Še v postelji nisem svobodna. Vsak gib je zahteven. Iz dneva v dan se prebijam počasi in oklepam se vsakega giba, ki ga lahko izvedem. Zelo težko je.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587