Vizita.si
image (28)

Novice

Mislila je, da jo je pičil komar ...

S.C.
19. 06. 2012 10.20
16

Sprva je mislila, da jo je pičil komar, potem pa se je tvorba začela razraščati in 40-letni Kitajki iznakazila obraz. Po desetih letih pa se je končno našla rešitev.

Ker si zaradi finančne stiske ni mogla privoščiti pregrešno drage operacije in zdravljenja, je 40-letna Kitajka Li Hongfang zadnjih deset let živela v nenehnih bolečinah, predvsem čustvenih, saj je bila zaradi iznakaženega obraza pogosto tarča posmeha. “Nisem pošast, sem samo bolna,“ je večkrat poudarila. Pred dobrimi desetimi leti se je materi dveh otrok na čelu najprej pojavila majhna izboklina, ki pa ji ni posvečala prevelike pozornosti, saj je bila prepričana, da gre zgolj za komarjev pik. Toda bulica je rasla in rasla, zato je poiskala zdravniško pomoč, tvorbo pa so ji odstranili. Podrobne preiskave so pokazale, da gre za posebno obliko tumorja, ki je posledica redke vrste kostnega raka.

Ko so mi odstranili tumor, sem bila prepričana, da je konec mojih muk,“ se spominja. Toda, kako se je uštela! Skoraj vidno so se ji namreč po celem obrazu začeli razraščati grozljivi tumorji, ki so ji iz meseca v mesec bolj deformirali obraz. Li se je začela izogibati ljudem, saj so jo gledali, kot bi bila pošast, in se zapirala za štiri stene. Občasno je beračila na cesti, da bi zaslužila denar za operacijo, ki bi ji povrnila obraz, toda več kot 70.000 evrov je bilo nemogoče zbrati. “Bila sem na robu obupa, toda že zaradi otrok se nisem mogla predati,“ še prizna Li. “Na srečo mi je družina stala ob strani in tudi mož me ni zapustil, čeprav sem bila prepričana, da se bo to zgodilo. Pravzaprav mi je celo pomagal zbirati sredstva za zdravljenje in je zato nemalokrat delal po cele dneve.“

Po dolgih desetih letih bolečin, sramote, skrivanja in trpljenja pa je tudi za Li posijal žarek upanja. Kitajska vlada je namreč odobrila operacijo in zdravljenje v bolnišnici Qianxian, vodstvo je namreč prepričano, da je popolna sramota za zdravstvo, da ne more kriti zdravljenja tako kritičnega primera. Kirurg dr. Pan Lin trenutno opravlja vse potrebne preiskave in je prepričan, da bo Li s končnimi rezultati več kot zadovoljna. “Tumorji so benigni, tako da njeno življenje ni v nevarnosti. Po operaciji bomo opravili še nekaj lepotnih posegov, tako da verjamem, da bomo še kako ponosni na končni rezultat,“ pravi. Li kar ne more verjeti, kaj se ji dogaja: “Vedno sem verjela, da se dobrim ljudem dogajajo dobre stvari. In to, da bom končno spet normalna, je več kot trden dokaz za to.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587