Vizita.si
Če se vam ne ljubi odpraviti v telovadnico, lahko kolesarite tudi v naravi.

Novice

Razkrila, kako ji je uspelo v samo TREH mesecih!

S.P.
20. 05. 2013 08.00
4

Francesca Eastwood je vendarle spregovorila o svojih skrivnostih vitkega telesa. V pičlih treh mesecih ji je namreč uspelo občutno preoblikovati svojo postavo, za kar je zaslužen šport, ki se ga lahko kar doma lotite čisto vsak dan.

Če se vam ne ljubi odpraviti v telovadnico, lahko kolesarite tudi v naravi.
Če se vam ne ljubi odpraviti v telovadnico, lahko kolesarite tudi v naravi. FOTO: iStockphoto

Francesca Eastwood, mlada ameriška igralka in zvezda resničnostnega šova Mrs. Eastwood & Company, je bila v medijih dolgo znana zgolj kot hčerka slavnih igralcev Clinta Eastwooda in Frances Fisher. Vendar pa je v zadnjem času predmet poročanja vse pogosteje kar ona sama. Paparaci so namreč vse bolj pozorni na njena dejanja, saj je 19-letnica v januarju, po objavi nerodnih fotografij v kopalkah, začela s strogim režimom hujšanja. In če so številni menili, da je to zgolj še ena muha enodnevnica, pa je zvezdnica v marcu, že tri mesece zatem, razkrila trdo prigarane in več kot izjemne rezultate.

Priznanja in pohvale so jo tako razveselile, da dolgo ni želela razkriti svoje skrivnosti, zdaj pa se je v želji, da bi pomagala dekletom, ki se spopadajo z enakimi težavami, končno odločila spregovoriti. “Ob uravnoteženi prehrani, ki naj bo čim bolj zelena, čim manj začinjena in NIČ sladkana, večino zaslug pripisujem izvrstnemu spinningu (kolesarjenju),“ je povedala za Daily Mail. “Čisto vsak dan sem hodila na ure Soul Cyclinga, ki trajajo po uro ali dve. Tehnika zelo spominja na spinning, le da med vadbo poslušaš še divjo glasbo, ki te kar napolni z energijo. Namesto na kavč zvečer raje sedite na kolo in že hitro boste lahko opazili razliko. Ne le videz, tudi vaše počutje se bo izboljšalo,“ je prepričana. Po preverjenem receptu lahko pozitivne učinke kolesarjenja zdaj zlahka preizkusite tudi sami, sploh zdaj, ko lepo vreme kar kliče v naravo.

Poznate vse pozitivne učinke kolesarjenja?

Rekreacija in izgorevanje maščob

Pri kolesarjenju je najboljše to, da telovadite, ne da bi se tega sploh zavedali. Tako se lahko na enostaven način znebite odvečne energije in s tem končno odvečnih kilogramov. Ženska, ki tehta 60 kilogramov, pri vožnji s kolesom od 20 do 25 kilometrov na uro v 60 minutah porabi približno 2008 džulov energije (480 kalorij). Če vozi le malo hitreje, od 25 do 30 kilometrov na uro, pa lahko porabi tudi do 2510 džulov energije (600 kalorij).

Oblikovanje mišic

Kolesarji so znani po tem, da imajo lepo oblikovane noge. Nič nenavadnega, saj pri kolesarjenju najbolj delujejo velike mišične skupine – spodnje mišice nog, sprednje in zadnje stegenske mišice ter zadnjične mišice. Poleg tega so aktivne tudi mišice, ki pomagajo kolesarju ohranjati ravno držo – trebušne mišice in mišice v spodnjem delu hrbta ter mišice na rokah.

Daje vam energijo

Raziskave so pokazale, da kolesarjenje povečuje raven energije za 20 odstotkov in za 65 odstotkov zmanjšuje utrujenost. Kolesarjenje namreč povzroča izločanje nevrotransmiterja dopamina v možganih, ki nam daje občutek energije in to že pri počasni vožnji s kolesom.

Ščiti vaše sklepe

Med kolesarjenjem je naše telo v sedečem položaju, zato so naša kolena, gležnji in hrbtenica veliko manj obremenjeni kakor med tekom. Pomembno je le, da imate pravilno naravnan sedež (ko je pedal v spodnjem položaju, mora biti koleno rahlo pokrčeno, pod kotom 25 stopinj).

Varuje vaše srce

Bolezni srca so med najpogostejšimi vzroki smrti na svetu, največje tveganje pa predstavljata povišan krvni tlak in povišan holesterol. Ena od raziskav je pokazala, da kolesarjenje na dolgi rok bistveno zmanjšuje krvni tlak in holesterol, poleg tega pa pomaga krepiti kondicijo. Najboljši učinek boste dosegli, če boste kolesarili trikrat tedensko po pol ure.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602