Vizita.si
Enkrat mesečno si bodo moški lahko vbrizgali injekcijo testosterona in tako sami poskrbeli za varne spolne odnose.

Spolnost

Končno se bodo s kontracepcijo ukvarjali tudi moški!

K. B.
12. 05. 2009 14.58
0

Ženskam po novem ne bo več treba skrbeti zaradi pozabljene kontracepcijske tablete ali zaradi dodatnih kilogramov in drugih nevšečnosti, ki jih lahko prinašajo kontracepcijske tablete. Odkrili so namreč kontracepcijo za moške.

Enkrat mesečno si bodo moški lahko vbrizgali injekcijo testosterona in tako sami poskrbeli za varne spolne odnose.
Enkrat mesečno si bodo moški lahko vbrizgali injekcijo testosterona in tako sami poskrbeli za varne spolne odnose.FOTO: iStockphoto

Moški si bodo enkrat mesečno vbrizgali injekcijo testosterona in tako začasno preprečili nastanek spermijev. Injekcija naj bi po mnenju strokovnjakov revolucionarno vplivala na nadzor nad rojstvi. Poskusi na Kitajskem so namreč pokazali, da je le en moški od stotih spočel otroka ob jemanju te kontracepcije.

Pol leta po prenehanju jemanja injekcij testosterona, ima moški spet normalne sposobnosti za oploditev, saj se proizvodnja spermijev normalizira. Kljub temu pa bodo, preden se bo izdelek začel množično uporabljati, potrebne še dodatne raziskave. Te bodo pokazale, ali je pripravek dovolj zanesljiv in zdravju prijazen. Vprašanje je le, ali bodo moški pripravljeni za varne užitke vsak mesec prenašati neprijetne injekcije.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587