Vizita.si
Znanstveniki razvijajo tabletko, ki naj bi pomagala tudi tistim z zares hudimi menstrualnimi bolečinami.

Žensko zdravje

Konec bolečih menstruacij?

M.K.
21. 10. 2009 08.59
0

V Veliki Britaniji razvijajo tabletko, ki bo pomagala ženskam, ki trpijo zaradi hudih menstrualnih bolečin.

Znanstveniki razvijajo tabletko, ki naj bi pomagala tudi tistim z zares hudimi menstrualnimi bolečinami.
Znanstveniki razvijajo tabletko, ki naj bi pomagala tudi tistim z zares hudimi menstrualnimi bolečinami. FOTO: iStockphoto

Posebna tabletka, ki jo znanstveniki iz Southamptona še testirajo naj bi učinkovito pomagala pri odpravljanju bolečine med menstruacijo. Raziskovalci napovedujejo, da bo to veliko olajšanje za mnoge ženske, ki vsak mesec med menstruacijo, zaradi bolečin teden dni ali več preležijo v postelji.

Tabletko trenutno še testirajo v Veliki Britaniji in v Ameriki, in sicer ga preizkuša 128 žensk, starih med 18 in 35 let, ki trpijo zaradi menstrualnih bolečin. Ženske bodo tabletko uživale šest dni. Njeno delovanje pa sprošča mišice maternice in tako blaži bolečinske krče, ki jih ima ženska običajno prve ure ali prve dni menstruacije.

Jim Phillips iz podjetja, ki je tabletko razvilo je navdušen in pravi, da bo pomenila pravi preobrat za ženske. Če bo uspešno prestala vsa testiranja bo na voljo čez štiri leta. Jim Phillips je še povedal, da zdravila ki so trenutno na voljo ne pomagajo ženskam, ki trpijo res hude bolečine in zaradi njih ne morejo v službo ali šolo. Revolucionarnost te tabletke pa naj bi bila prav v tem, da bo pomagala tudi tistim z zares hudimi bolečinami.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587