Vizita.si
image (28)

Novice

Kontracepcijski vsadek, ki deluje kar tri leta!

Ni.J.
25. 04. 2011 08.48
3

Vas vsakodnevno jemanje kontracepcijskih tabletk zaradi pozabljivosti spravlja v obup? Potem prihaja prava rešitev za vas – kontracepcijsko sredstvo, ki vam ga vstavijo pod kožo in učinkuje tri leta!

Strokovnjaki so oblikovali novo hormonsko kontracepcijsko sredstvo, ki učinkuje kar tri leta in vam ga ni treba jemati vsak dan. Deluje tako, da vam ga ginekolog vsadi pod kožo nadlahti, tam pa ostane nameščeno kar tri leta. Če bi se v teh treh letih premislili in želeli prenehati uporabljati kontracepcijo, vam ga ginekolog enostavno odstrani brez kakršnega koli šivanja ali posledičnih brazgotin.

Kontracepcijsko sredstvo je zanemarljivo majhno, saj v premeru meri dva milimetra in je dolgo štiri centimetre. Je odlična rešitev za vse ženske, ki jih pri jemanju tabletk v obup spravljata pozabljivost in nedoslednost.

Kontracepcijski vsadek je narejen iz etonogestrela, sintetičnega derivata s progestinskim delovanjem. “Vsadek ne vsebuje estrogena, zato ga lahko uporabljajo tudi ženske, ki ne smejo jemati kontracepcijskih tabletk zaradi stranskih učinkov, kot so migrenski glavoboli z avro, kardiovaskularne težave, tromboza, povišan krvni pritisk, huda sladkorna bolezen, ali imajo zaradi jemanja tabletk težave s pridobivanjem telesne teže,“ še pojasnjuje Chiara Benedetto, direktorica univerzitetnega oddelka za ginekologijo na torinski univerzi.

Vsadek naj bi bil izjemno učinkovit pri preprečevanju nosečnosti, a ne zagotavlja zaščite pred spolno prenosljivimi boleznimi.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587