Vizita.si
Harry in Meghan

Novice

To sta si zaželela za svoj poročni dan

L. E.
17. 05. 2018 15.33
0

Le kaj si lahko jutri za kosilo obeta 600 gostov na poroki princa Harryja in Meghan Markle? Nekaj skrivnosti je izdal glavni kuhar Mark Flanagan, ki je povedal tudi, da je sam kraljevi par želel, da je hrana zdrava, sezonska, lokalno pridelana in seveda okusna.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred jutrišnjo poroko princa Harryja in Meghan Markle je javnost izvedela marsikaj, nekatere stvari pa ostajajo še naprej skrivnost. Ne vemo denimo, kakšna bo poročna obleka ali kam se bosta zakonca odpravila na medeni teden. Ne vemo niti, kaj točno bo na meniju, ki ga bodo na gradu Windsor 600 povabljenim postregli po cerkvenem obredu. Vemo pa nekaj drugih podrobnosti, ki jih je britanskim novinarjem izdal vodja kuhinje na windsorskem gradu Mark Flanagan. Pa pokukajmo še malo v zakulisje kraljeve poroke.

Kaj vemo o poročnem kosilu?

Pripravljen bo za vseh 600 gostov, ki so bili povabljeni na poroko. Ne bodo pa jih posedli, temveč bodo hrano postregli tako, da jo bodo gostje lahko brez težav uživali v stoje, torej kot kanapeje, ki jih bo mogoče pojesti v dveh grižljajih, oziroma v skledicah. Na ta način bi rada Harry in Meghan dosegla, da se bosta lahko pogovarjala z vsemi svojimi gosti. Glede na to, da Harry ni prestolonaslednik, bosta namreč večino dobro poznala. V nasprotju s tem so bili namreč na poroki princa Williama tudi predstavniki številnih držav, pomembnejši britanski politiki, predstavniki cerkve itn. Poroka njegovega brata bo torej potekala v precej ožjem krogu.

Par je že obiskal kuhinjo na gradu Windsor. Pomagala sta izbrati vse, kar bodo kuharji jutri postregli. In sicer tako, da sta vse tudi poskusila. Mark Flanagan pravi, da so v njegovi ekipi zelo zadovoljni, ker je poroka ravno v času, ko pričenja uspevati vse več britanske zelenjave. “Iz tega smo izhajali. Vedeli smo, da si par želi, da uporabimo v meniju čim več lokalnih, sezonskih živil in dobro vreme, ki smo ga imeli v zadnjem času, nam zelo pomaga to doseči.” Dodal je še, da je par res sodeloval pri načrtovanju vsake podrobnosti. Kaj več pa Flanagan ni želel odkriti, saj bi rad, da to, kar bo na meniju, do zadnjega ostane skrivnost. “Ne bo pa nobenega eksperimentiranja, vse bo dobro preizkušeno, večinoma smo se odločili za klasiko,” je še poudaril.

Meni bodo torej sestavljala sezonska živila, večinoma kar iz kraljičinih posestev. Marsikaj bo najbrž tudi ekološko pridelano, glede na to, da se princ Charles, ženinov oče, ukvarja z ekološkim kmetovanjem in je postal njegov zagovornik še tedaj, ko to ni bilo tako priljubljeno, kot je danes. Na njegovem posestvu Highgrove ekološko pridelano hrano tudi prodajajo nekaterim britanskim trgovinam in supermarketom.

Kaj pa Meghan?

Glede na vse, kar smo do sedaj izvedeli o novi britanski princesi, lahko zaključimo, da je bila tudi njena želja, da je na njenem poročnem meniju hrana ekološka in zdrava. Tako naj bi bila prav ona tista, ki je princa Harryja prepričala, da preneha kaditi. Kot njena mati Doria Ragland, ki je učiteljica joge, se tudi ona ukvarja s to vadbo, ki je blagodejna tako za telo kot za um. Poleg tega naj bi se pri prehranjevanju nagibala celo k vegetarijanstvu in veganstvu. V preteklosti je povedala, da ni prav vegetarijanka ali veganka, da pa se naravno najraje prehranjuje bolj tako.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To je najstarejša britanska še delujoča kuhinja

V kuhinji windsorskega gradu bo na dan poroke delalo 30 ljudi. Zanimivo je, da ima res dolgo zgodovino. Začela je delati že v 14. stoletju in naj bi bila najstarejša kuhinja na Otoku, ki še vedno dela. Od tedaj so vsi, ki so v njej zaposleni, kuhali za več kot 30 monarhov, njihovih družinskih članov ter gostov.

200 od 600 gostov bo nato zvečer povabljenih še na večerjo. Tu pa naj bi se zbrali res le najbližji prijatelji in družinski člani. Glede na to, kar smo izvedeli o kosilu, bo tudi ob tej priliki zelo verjetno postreženo veliko zelenjave ter kakovostne, sezonske, lokalne zdrave hrane.

Odkrito pa je bilo že tudi, kakšna bo torta. Tudi ta bo iz ekološko pridelanih sestavin. In sicer bo limonina in bezgova, okrašena pa bo s svežimi cvetovi. 

Preberite si še: 

- Kako Meghan Markle skrbi za zdravo telo?

- Tako se živi kot kraljica!

- Težki trenutki tik pred poroko

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587