Vizita.si
Bodite previdni pri uporabi krem proti staranju!

Novice

Kreme proti staranju povzročajo raka

M.K.
09. 10. 2009 11.18
0

Kreme proti staranju lahko povečajo možnost za nastanek raka, opozarjajo ameriški strokovnjaki. Revolucionarne kreme, ki obljubljajo, da bodo z obraza izginile vse gubice, namreč uničijo zaščitni sloj kože.

Bodite previdni pri uporabi krem proti staranju!
Bodite previdni pri uporabi krem proti staranju!FOTO: iStockphoto

Koža je tako izpostavljena strupom iz okolja in bolj dovzetna za škodljive vplive sončnih žarkov. Kot pravi Ameriški profesor dr. Sam Epstein, so za to krive snovi, ki so v večini krem proti staranju. To so alfa hidroksi kisline. Po njegovem mnenju so to najbolj nevarne snovi, ki jih lahko najdemo v kozmetičnih preparatih nasploh: "Veliko žensk in tudi moških te kreme nanaša na kožo v naivnem prepričanju, da bodo s tem preprečili staranje, a se ne zavedajo, da svojo kožo pravzaprav uničujejo."

Dr. Epstein se zato zavzema, da bi v ZDA uvedli večji nadzor nad prodajo teh izdelkov, britanske potrošnike pa je pozval, naj se zavedajo tveganja ob uporabi takih krem.

V Združenih državah Amerike so kreme, v katerih so tudi kisline AHA, že opremljene z opozorilom. Ameriška administracija za hrano in zdravila je potrošnike opozorila, da AHA lahko uničijo zgornje plasti kože, povzročijo opekline, otekanje in bolečine.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587