Vizita.si
Zvezdnica je na konferenci o današnjih težavah mladih žensk obsodila pretiravanje s hujšanjem.

Novice

Tudi Lady Gaga ima težave!

L.E.
14. 02. 2012 08.00
13

Zvezdnica je razkrila, da se na žalost že od nekdaj ne počuti dobro v svojem telesu. Vseskozi si je prizadevala za popolnost in zaradi tega nemalokrat celo stradala oziroma namerno bruhala.

Zvezdnica je na konferenci o današnjih težavah mladih žensk obsodila pretiravanje s hujšanjem.
Zvezdnica je na konferenci o današnjih težavah mladih žensk obsodila pretiravanje s hujšanjem.FOTO: X17ONLINE.COM

Lady Gaga danes krasi naslovnice modnih časopisov, toda razkrila je, da s svojim videzom pravzaprav na žalost nikoli ni bila zadovoljna. Zvezdnica je imela govor na ameriški konferenci o današnjih težavah mladih žensk, kjer se je zavzela za prenehanje nesmiselnega pretiranega hujšanja. Poslušalcem je zaupala tudi svoje izkušnje. V srednji šoli si je obsedeno želela doseči postavo baletke, zato je po njenih besedah zbolela za bulimijo. Ni se mogla sprijazniti s svojimi oblinami, zato se ni ustavila niti pred bruhanjem. "V srednji šoli sem se velikokrat prisilila k bruhanju. Sploh nisem bila samozavestna," pripoveduje. "Želela sem biti vitka kot baletka, bila pa sem malo močnejše italijansko dekle, ki ji je oče za večerjo vsak dan pripravljal mesne kroglice. Prišla bi domov in mu dejala, zakaj nam vedno pripravlja toliko hrane. Saj moram vendar ostati vitka! On pa bi mi samo ukazal, naj pojem, kar imam na krožniku. Ni mi bilo lahko. O tem bi se takrat morala z nekom pogovoriti." Ker je od nekdaj želela postati pevka, se je sčasoma prisilila, da je začela živeti bolj zdravo. "Moj glas je postajal čedalje slabši. Kislina je uničevala glasilke." Ena največjih zvezdnic današnjega časa priznava, da se s svojo težo še vedno spopada, toda hkrati druge ženske, še posebno mlade, spodbuja, da začnejo o svojih telesih razmišljati drugače. "Še vedno se spopadam s svojo težo. Težko mi je tudi, ko se vidim na naslovnici časopisa, kjer me spremenijo v popolno. To sploh ni resničnost."

Motnje hranjenja niso nič nedolžnega. Z njimi se je treba resno spopasti. Kako premagati motnje hranjenja, si preberite v intervjuju s sociologinjo mag. Dragico Marto Sternad.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587