Vizita.si
Med odmrzovanjem meso namreč izgublja vodo, s ponovnim zmrzevanjem pa se v njem ustvarjajo ledeni kristali, ki vplivajo na vlakna in je meso ob pripravi lahko bolj suho in manj okusno.
Prehrana

Odgovor na večno vprašanje: Lahko meso po odmrzovanju znova zamrznemo?

K.B.
05. 12. 2014 13.40
13

Če ste že kdaj pripravljali meso, ste se verjetno soočili z vprašanjem: 'Lahko meso po odmrzovanju znova zamrznem?' Vsem se namreč zgodi, da iz zmrzovalnika vzamemo preveliko količino mesa, in potem ne vemo, kaj bi z njim.

Med odmrzovanjem meso namreč izgublja vodo, s ponovnim zmrzevanjem pa se v njem ustvarjajo ledeni kristali, ki vplivajo na vlakna in je meso ob pripravi lahko bolj suho in manj okusno.
Med odmrzovanjem meso namreč izgublja vodo, s ponovnim zmrzevanjem pa se v njem ustvarjajo ledeni kristali, ki vplivajo na vlakna in je meso ob pripravi lahko bolj suho in manj okusno.FOTO: Profimedia

Strokovnjaki trdijo, da meso, ki ste ga odmrznili, lahko znova zamrznete, če pazite na vse higienske standarde, ki veljajo za zmrznjene izdelke. Najboljši način odtajevanja je še vedno odmrzovanje v hladilniku, v mrzli vodi ali v mikrovalovni pečici. Najslabši način pa na sobni temperaturi ali v posodi z vročo vodo, saj tako obstaja več možnosti okužbe mesa. Temperature od 5 do 60 stopinj Celzija so namreč idealne za hitro razmnoževanje bakterij. Čas odtajevanja v hladilniku naj ne bo daljši od 12 ur. Paziti je potrebno, da ne pride do navzkrižne kontaminacije z drugimi živili.

Kljub vsemu pa boste na ta način vplivali na okus in teksturo mesa. Med odmrzovanjem meso namreč izgublja vodo, s ponovnim zmrzevanjem pa se v njem ustvarjajo ledeni kristali, ki vplivajo na vlakna in je meso ob pripravi lahko bolj suho in manj okusno.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
kurcvasgleda01 06. 12. 2014 13.01
jaz to delam že celo večnost brez problema in ga tudi nikjer ne vidim
Pri naši hiši vedno vemo kam z njim.
Sploh ne, to nas že ves čas učijo, ... pa tudi sicer ga sploh ne bi smeli zamrzovati. Človek ni mesojedec, temveč mrhovinar.
Človek je Omnivor; Herbivor & karnivor; potrebuje namreč esencialno aminokislino lizin, ki je potrebna za razvoj človeka... Kot drugo pa se je človek zatekal k mrhovinarstvu v času pomanjkanja; npr. Romi so hodili k moji babici pred več kot 60 leti po mrtve kokoši; četudi so bile že več kot 1 teden zakopane v gnoju, so jih vedno odnesli. Seveda je to meso zelo kužno in polno bakterij, ki so nevarne za človeško telo... Zato je tvoja izjava čudna, saj če bi poznal malo biologije človeka iz OŠ, bi verjetno poznal kakšne slike iz jam pračloveka, kjer so ljudje lovili in posledično tudi iztrebili mamute, velike medvede, ravno z lovom... Če pa si mislil na besedo "mrhovinar" iz stališča metafore, pa bi ti kar verjel... veliko je namreč mrhovinarjev oz. bolje rečeno "prisklednikov", ko nekaj pozitivnega ustvariš..
ko bi ljudje vedeli,kaj vse nam prodajajo trgovci,gostilničarji,bifeji,...itd.bi se zamislili....
Vidiš ker tega ne uživaš si še vedno živ.
jaz ponovno kupujem ribe doma na pragu. Na srečo je dobil ribič iz kvarnerja dovolenje za prodajo v slo tako ,da se ne morejo primerjat po kvaliteti in svežini z nobeno ribarnico heheeh pa dober tek
Vse to že vemo, zato "pravkar ulovljene" ribe v Šparu, Mečkatorju in pod. neč ne smrdijo, ko jih pečemo / poštenjakarji odtajane ribe, ki jih tist dan ne prodajo, nikakor ponovno ne zamrznejo, raj majo zgubo/.
Saj jih imajo v skrinjah...tiste sveže ki niso zamrzjene...pa imajo več dni hladilniku...in prodajajo...kot sveže...
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1106