Strokovnjaki trdijo, da meso, ki ste ga odmrznili, lahko znova zamrznete, če pazite na vse higienske standarde, ki veljajo za zmrznjene izdelke. Najboljši način odtajevanja je še vedno odmrzovanje v hladilniku, v mrzli vodi ali v mikrovalovni pečici. Najslabši način pa na sobni temperaturi ali v posodi z vročo vodo, saj tako obstaja več možnosti okužbe mesa. Temperature od 5 do 60 stopinj Celzija so namreč idealne za hitro razmnoževanje bakterij. Čas odtajevanja v hladilniku naj ne bo daljši od 12 ur. Paziti je potrebno, da ne pride do navzkrižne kontaminacije z drugimi živili.
Kljub vsemu pa boste na ta način vplivali na okus in teksturo mesa. Med odmrzovanjem meso namreč izgublja vodo, s ponovnim zmrzevanjem pa se v njem ustvarjajo ledeni kristali, ki vplivajo na vlakna in je meso ob pripravi lahko bolj suho in manj okusno.
KOMENTARJI (13)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV