Vizita.si
image (28)

Novice

Lastne fotografije so jo šokirale ...

K.P.
31. 08. 2012 14.47
4

Ko je 35-letna Angležinja izgubila spomin in sposobnost branja ter pisanja in ni prepoznala celo lastnega sina, je uvidela, da je čas za spremembe.

Lynn Flitcroft iz mesta Barrow je bila skozi celo svojo odraslost nezadovoljna s svojo telesno težo, vendar nikoli ni imela dovolj motivacije, da bi svoje nezdrave življenjske navade spremenila, vse dokler se ni zgodilo nepričakovano. Za zajtrk je običajno pojedla majhno čokolado, za kosilo francosko štruco, namazano z maslom in majonezo, za večerjo si je na dom naročila kak visokokaloričen obrok, med obroki pa je lakoto hranila s sladkimi prigrizki. Da je čas za spremembe, je uvidela šele po zaslugi nevarne možganske bolezni.

"Ko me je leta 2004 zapustil mož, sem postala depresivna in končalo se je z encefalitisem, vnetjem možganskega tkiva, zaradi česar sem bila dva tedna brez zavesti. Zdravniki so mojim staršem povedali, da se morda nikoli ne bom zbudila,“ pripoveduje. Kljub napovedim zdravnikov je bila vendarle močnejša od bolezni in se je zbudila, a čeprav je prepoznala svoje starše, ji je spomin na splošno zelo oslabel. Izgubila je tudi sposobnost branja ter pisanja in ni bila sposobna prepoznati lastnega sina. Sledilo je okrevanje.

"Moj spomin se je postopoma vračal in morala sem se ponovno naučiti brati in pisati. To je bil zelo temačno obdobje tako zame kot tudi za moje starše,“ dodaja Britanka, ki je po dogodku življenje v svoje roke. Podporo pri uvajanju zdravih življenjskih navad je našla v lokalnem klubu Slimming World. "Na prvem sestanku s skupino sem zagledala dejansko številko na tehtnici in bila je grozljiva.“ Pred začetkom diete je Lynn tehtala skoraj 160 kilogramov, zdaj, po treh letih, pa je izgubila že 70 kilogramov in se vedno bolj približuje svoji sanjski telesni teži.

Spremembe niso vidne le na njenem telesu, temveč tudi na njeni samozavesti, ki se je z izgubo odvečnih kilogramov ojačala toliko, da se je pridružila dramskemu krožku. Ko je zagledala svoje fotografije s plesne avdicije, je bila naravnost šokirana: "Moja glava še ni povsem dohitela mojega telesa. Ko sem zagledala svoje fotografije z avdicije, nisem mogla verjeti, da sem to resnično jaz.“

Tudi Lynn je dokaz, da zdrave življenjske navade svoje učinke ne pokažejo le na videzu, temveč tudi na počutju. Spoznala je, da jo izven sten svojega doma, kjer je prej preživela večino časa, tam posedala in jedla nezdravo hrano, čaka povsem novo življenje.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587