Vizita.si
Colinu je z 384 kilogramov uspelo shujšati na 90 kilogramov! (simbolična slika)

Novice

Tehtal sem 384 kilogramov!

Ni.J.
30. 12. 2009 10.36
0

Colin Corfield je sprva tehtal 384 kilogramov. Z neverjetno voljo in vztrajnostjo pa mu je uspelo nemogoče. V treh letih je shujšal kar 294 kilogramov!

Colinu je z 384 kilogramov uspelo shujšati na 90 kilogramov! (simbolična slika)
Colinu je z 384 kilogramov uspelo shujšati na 90 kilogramov! (simbolična slika)FOTO: Reuters

Colin Corfield se bo prav gotovo zapisal v zgodovino. S pomočjo operacije, s katero so mu zmanjšali želodec, in vztrajnostjo mu je namreč uspelo shujšati neverjetnih 294 kilogramov! Nekoč na posteljo priklenjen in nepremičen Colin pravi, da se še nikoli ni počutil tako dobro kot se sedaj.

41-letni Colin, nekdaj lastnik puba, se je ob neskončnih količinah piva, obilnih zajtrkih in nezdravi prehrani zredil na 384 kilogramov. Po operaciji, s katero so mu zmanjšali želodec na velikost jajca, pa se je njegovo življenje popolnoma spremenilo. “Sedaj lahko pojem samo en košček pite naenkrat,“ pravi. “Normalen obrok jem približno dve uri. Po dveh grižljajih sem namreč že sit, zato moram počakati, da se mi hrana nekoliko poleže, preden nadaljujem z obrokom.

Colin Corfield se je zredil zaradi nezdrave prehrane, obilnih zajtrkov in neskončnih količin piva.
Colin Corfield se je zredil zaradi nezdrave prehrane, obilnih zajtrkov in neskončnih količin piva. FOTO: Reuters

Colinu pa je prekomerna teža pustila kar nekaj posledic. “Še vedno imam veliko zdravstvenih težav, saj je moje telo moralo nositi skoraj 400 kilogramov. Operacije zato sploh ne obžalujem. Zdravniki pravijo, da sem z njo zagotovo pridobil več let življenja.“

Pred operacijo je bil Colin ujetnik svojega telesa. Prijatelji so mu v posteljo nosili hrano in ga obiskovali, saj zaradi svoje teže ni mogel vstati iz postelje. Sedaj se počuti veliko bolje: “Sem kot prerojen! Načrtujem celo izlet v gore, novo leto pa bom dočakal kar v naravi.“

Colin si je dal operirati želodec leta 2006, operacijo, ki je stala kar 36.000 evrov pa je plačala njegova mama Jean, ki je zaradi tega morala prodati hišo. Po operaciji je Colina čakal največji izziv v življenju – moral se je ozdraviti odvisnosti od hrane. “Bilo je res hudo. Jedel sem, ker sem v hrani videl tolažbo, kar naenkrat pa mi je to bilo odvzeto,“ se spominja. “In čeprav so mi zdravniki dopovedovali, kako se bom počutil po operaciji, sem šele kasneje ugotovil, kako se bo moje življenje v prihodnosti spremenilo.

Colin, ki je v samo treh letih izgubil neverjetnih 294 kilogramov, je letos prestal še zadnjo operacijo, s katero so mu odstranili odvečno kožo. "Končno sem zadovoljen s svojim videzom. Res pa je, da sem se na svojo novo podobo navadil šele sedaj," razlaga.

Colin, ki je trenutno še samski in brez službe, pa upa, da bo v naslednjem letu dokazal, da je kos vsemu. “Mislil sem, da bom v letu 2009 ponovno našel službo, a je zaradi dolgega zdravljenja nisem. Zato upam, da se bo to zgodilo v naslednjem letu! Leto 2010 bo torej leto, ko se bo moje življenje začelo znova.“
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587