Vizita.si
Christina Aguilera - 2

Novice

Le kaj je krivo za Christinine odvečne kilograme?

E. D.
12. 10. 2011 10.55
15

Je za polnejšo postavo Christine Aguilere vzrok čustveno nažiranje, hitra hrana ali alkohol? Nutricionisti, ki so pod drobnogled vzeli pevkino težo, pravijo, da je krivec morda izmenjavanje stradanja in nažiranja, ki ji je uničilo metabolizem.

Nekoč je bila Christina Aguilera vitka in je tako na odru kot v videospotih ter na fotografijah s ponosom razkazovala svoj lepo oblikovan trebušček. Še junija lani je na nastopu presenetila s sila suhljato postavo, potem pa se je v treh mesecih precej zredila in se na eni izmed prireditev pojavila v oprijeti beli obleki, ki je poudarjala njene na novo pridobljene obline, s katerimi se ponaša še danes. Vmes je sicer nekaj teže spet izgubila in bila spet videti nekoliko vitkejša, a je teh nekaj izgubljenih kilogramov kmalu znova pridobila. Mnogi se ob izgubljanju in pridobivanju teže sprašujejo, kaj je vzrok za pevkino pridobitev, izgubo in ponovno pridobitev teže, ki ji je sicer že v preteklosti nekajkrat nihala, a takšne spremembe v njenem videzu ni pomnil nihče.
Christina Aguilera - 2
Christina Aguilera - 2 FOTO: X17ONLINE.COM

Christina je sicer že pred nekaj časa priznala, da obožuje hitro hrano in sladkarije, še posebej ocvrti krompirček, ocvrte perutničke in hamburgerje, rada pa si privošči tudi piškote. Vsemu temu se je po rojstvu sina Maxa, ko se je hotela čim prej znebiti med nosečnostjo pridobljenih kilogramov, odpovedala. Jedla je manj kalorično hrano in da bi bili obroki čim manj redilni, je celo najela zasebnega kuharja. Pridno je tudi telovadila in z disciplino ter trdo voljo ji je uspelo spet priti do postave, kakršno je imela pred nosečnostjo. Lani poleti pa se je očitno spet prepustila skušnjavam in pridobila nekaj kilogramov. Morda je bilo zanje krivo tudi čustveno najedanje, kajti pevka je pred nekaj časa odkrito priznala tudi, da je čustven jedec in da po hrani poseže, kadar je ekstremno srečna ali žalostna. In prav lani, v času zadnje pridobitve teže, se je ločila od Jordana Bratmana ter se kmalu za tem spet noro zaljubila v Matthewa Rutlerja.

In prav nenehno izmenjavanje najedanja in rejenja na eni ter hujšanja in intenzivne telovadbe na drugi strani bi ji lahko pokvarilo oziroma upočasnilo metabolizem, upočasnjena presnova pa bi lahko pomembno prispevala k hitrejšemu pridobivanju teže, pojasnjuje ameriška nutricionistka Jackie Keller, ki je vzela pod drobnogled pevkino nihanje teže v zadnjih mesecih in letih. ''Takšne tako imenovane jo-jo diete metabolizem vržejo iz ustaljenega ritma, zato je pomembno, da organizem ves čas hranite na neki zdrav, ustaljen način,'' je za Radar Online pojasnila Kellerjeva. ''Če se obdobja nažiranja s slabo hrano nenehno menjajo z obdobji stradanja, to imenujemo moteno prehranjevanje, ki lahko načne oziroma uniči metabolizem.''

Kellerjeva je komentirala tudi namigovanja, da 30-letnica v zadnjem času pogosto obiskuje nočne klube, v katerih se zabava in popiva pozno v noč. ''Če res popije toliko alkohola, kot ljudje govorijo, da ga, potem mora prekiniti tudi to, kajti tudi to vpliva na njeno presnovo,'' je dejala nutricionistka. ''Ljudje se pogosto ne zavedajo, kako škodljive so kalorije, zaužite v obliki alkohola. Če bi se torej odpovedala alkoholnim pijačam, bi se to kmalu začelo poznati tudi na njeni postavi. Nato pa bi se lahko postopoma znebila še drugih slabih navad, na primer hitre hrane, in se spet lotila redne vadbe.'' Tudi redna telesna aktivnost namreč spodbuja metabolizem.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587