Vizita.si
image (28)

Novice

Le kaj se mu bo zgodilo?

L.E.
04. 04. 2012 14.41
1

Triletni George ima tako redko genetsko motnjo, da njegovim staršem nihče ne more povedati, kako se bo razvijal. Tako ti vedo le, da se bo njihov otrok spopadal s številnimi težavami, toda niti predstavljati si ne morejo, s katerimi.

Mali George Donlan na fotografijah deluje kot vsak drug prikupen deček. Toda v resnici njegovi starši dan za dnem živijo v strahu, saj ne vedo, kaj jim bo prinesel jutri. Ves čas tavajo v temi in le upajo na najboljše. Komaj triletni George iz angleškega Manchestra ima namreč tako redko genetsko motnjo, da zdravniki njegovi družini enostavno ne morejo napovedati, kaj se bo z njim dogajalo, medtem ko bo odraščal. Njegovo motnjo namreč deli le 150 drugih ljudi po vsem svetu.

Zaenkrat se George razvija veliko počasneje od svojih vrstnikov. Kljub svojim letom nosi oblačila, primerna za devetmesečnega dojenčka. Druga težava, s katero se mora spopadati, pa je, da le stežka sporoča svoje želje in potrebe. “Težko nam kaj sporoči in prav to je trenutno naša najtežja bitka,“ pravi njegova mati Cheryl. “Zaradi tega velikokrat postane nezadovoljen in začne kričati – toda drugi ljudje nas gledajo postrani in mislijo, da je samo poreden.“ Ker ne more govoriti, ga poskušajo naučiti znakovnega jezika gluhih in naglušnih, ki mu gre čedalje bolje od rok, zato je prihodnost vsaj na tem področju videti bolj svetla. Toda težav mu ne povzroča le jezik. Hraniti ga morajo prek cevke, ki vodi v njegov želodec, redno mora obiskovati različne bolnišnice in prestajati številna testiranja. “Zdi se, da postajajo njegove težave z leti čedalje težje,“ prizna mati. Staršema je najhuje, ker jima res nihče ne more povedati, kako se bo George razvijal in s kakšnimi težavami se bo še treba spopasti. Čeprav je na svetu še 150 drugih sotrpinov, so bili namreč vsi prisiljeni prestati zelo različne ovire – od izgube sluha in vida, do srčnih motenj, celo prezgodnje smrti. Toda na to poskušata misliti čim manj. Uživata v družbi s svojim malčkom in mu vsak dan sproti poskušata čim bolj olajšati življenje, ki mu ni namenilo prav lahke usode.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587