Vizita.si
Lindsay Lohan je ujeta v začaranem krogu odvisnosti, kar močno skrbi njene prijatelje.

Novice

Lindsay Lohan v začaranem krogu odvisnosti

Ni.J.
25. 10. 2010 15.42
1

Lindsay Lohan do zaključka zdravljenja loči še nekaj mesecev, a se njeni menedžerji kljub temu na vso moč trudijo, da bi ji poiskali čim več projektov. Njene prijatelje to skrbi, saj menijo, da bi bila takojšnja vrnitev na delo usodna za njeno zdravje.

Lindsay Lohan je ujeta v začaranem krogu odvisnosti, kar močno skrbi njene prijatelje.
Lindsay Lohan je ujeta v začaranem krogu odvisnosti, kar močno skrbi njene prijatelje.FOTO: X17ONLINE.COM

Lindsay ne bi smela začeti delati že takoj po prihodu z zdravljenja. Doma bi morala biti še nekaj mesecev, kaj šele, da bi začela z delom prvi teden,“ opozarjajo prijatelji 24-letne Lindsay Lohan. “Če bo takoj spet pod stresom, ne bo mogla ostati na pravi poti in se dnevno udeleževati srečanj in terapij. Menimo, da si mora najprej vzeti nekaj časa samo zase.“ S tem pa se ne strinjajo ne menedžerji in ne Lindsay ter njen oče.

Lindsay se je s stresom v najstniških letih začela spopadati tako, da se je zatekla k drogi in alkoholu, vendar pa je zaradi tega močno trpela njena kariera.
Lindsay se je s stresom v najstniških letih začela spopadati tako, da se je zatekla k drogi in alkoholu, vendar pa je zaradi tega močno trpela njena kariera. FOTO: X17ONLINE.COM

Komentarji so na dan privreli, potem ko je Lohanova na zaslišanju izvedela, da bo na zdravljenju morala ostati najmanj do 3. januarja 2011, za kar meni, da močno škodi njeni karieri. S tem pa se strinja tudi njen oče Michael, ki trdi, da je zdravljenje za Lindsay še bolj škodljivo kakor alkohol. “Človek ne postane odvisen zgolj od alkohola in mamil, temveč tudi od predpisanih zdravil. Ta bodo mojo hči pokopala. Poleg tega pa, dokler je na zdravljenju, sploh ne more delati. Žalostno je, da je dekle, ki je sicer izjemno talentirano, popolnoma omamljeno od predpisanih zdravil in nesposobno za delo. Saj sploh ne more biti to, kar je,“ jo brani.

V svojem življenju se je Lindsay bojevala s kar nekaj odvisnostmi. Kariero je namreč začela še kot 10-letni otrok, da se je lahko soočila z vsemi pritiski, pa se je tako kot številni njeni kolegi, ki so v svet zabave vstopili pri mladih letih, zatekla k uživanju alkohola in jemanju mamil. V medijih so se pričele pojavljati slike vinjene in omamljene Lindsay, iz katerih je bilo razvidno, da komaj hodi in govori. Začela je skakati iz ene zveze v drugo, njeno ljubezensko življenje pa je postalo tarča skoraj vseh tabloidov.

Leta 2006 je Lohanova začela obiskovati srečanja anonimnih alkoholikov v upanju, da bi si s tem popravila ugled, ki je v očeh hollywoodskih producentov in režiserjev zaradi njenih norčij močno upadel. Kljub temu pa je zaradi svoje odvisnosti od alkohola izgubila kar nekaj vlog.

Na zdravljenje in odvajanje od alkohola je prvič odšla januarja 2007, po 30-dnevnem bivanju v centru za odvajanje od odvisnosti pa se je ponovno zatekla k alkoholu. Sledilo je obdobje številnih prometnih nesreč, maja 2007 pa so policisti v njenem avtomobilu in pozneje tudi v krvi odkrili kokain in alkohol. Primorana je bila ponovno se vključiti na zdravljenje, ko ga je zapustila pa so policisti pri njej zopet našli mamila in alkohol.

Avgusta 2007 jo je nato spet čakalo zdravljenje, na katerem je ostala do oktobra. V tem času je priznala, da je jemala kokain in vozila pod vplivom alkohola, zato je bila obtožena na dan zapora, 10 dni javnih del, tri leta pogojne kazni, vključiti pa se je morala tudi v izobraževalni program o alkoholu. S tem pa se njene težave še niso zaključile.

Tudi v preteklem letu je namreč Lohanova kar nekajkrat prestopila zakone. Potem ko je spet vozila pod vplivom alkohola, ji je sodišče spet določilo udeleževanje na delavnicah o pravilni rabi alkohola, nošnjo zapestnice, ki nadzira količino alkohola v organizmu, opravljati pa je morala tudi številne teste, s katerimi so preverjali prisotnost alkohola in drugih drog v njenem organizmu. Julija letos je sodnik ugotovil, da je prekršila kar nekaj določil, s čimer si je prislužila 90 dni zaporne kazni in 3 mesece zdravljenja. Kljub temu je bila iz zapora izpuščena že po dveh tednih, iz zdravljenja pa po 22 dneh. Septembra, ko je morala ponovno opravljati teste, so bili ti pozitivni, zato je morala znova v zapor. A le za en dan, saj je bila že naslednji dan izpuščena. Zatem se je prostovoljno vključila v center Betty Ford, kjer je pričela z zdravljenjem, na katerem bo ostala najmanj do januarja 2011. 24-letnica se zaveda, da je zdravljenje edina rešitev zanjo, kljub temu pa upa, da bo kmalu spet lahko začela z delom.

Preverite še, kako prepoznati, ali je vaš otrok odvisnik.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587