Vizita.si
Pljučnica vas najlažje preseneti prav jeseni, zato se, če ni potrebno, čim manj zadržujte v prostorih, kjer je veliko ljudi.

Novice

Lindsay za povrh še v krempljih bolezni

L.E.
25. 09. 2012 11.13
0

Ameriški mediji poročajo, da so Lindsay Lohan v nedeljo zvečer odpeljali v bolnišnico, kjer so ji morali pomagati zaradi čedalje hujšega vnetja pljuč.

Pljučnica vas najlažje preseneti prav jeseni, zato se, če ni potrebno, čim manj zadržujte v prostorih, kjer je veliko ljudi.
Pljučnica vas najlažje preseneti prav jeseni, zato se, če ni potrebno, čim manj zadržujte v prostorih, kjer je veliko ljudi.FOTO: Fame

Lindsay Lohan poskuša spet najti pravo pot. Po toliko težavah se je zakopala v delo, toda snemanje filmov je tokrat zaustavila bolezen. Spletna stran TMZ poroča, da je bila igralka v nedeljo zvečer zaradi poslabšanja vnetja pljuč celo v newyorški bolnišnici. Vir jim je zaupal tudi, da se je 26-letnica pred tem že nekaj časa počutila slabo, okužila se je namreč s pljučnico, toda na srečo le z njeno najbolj blago obliko. Lindsay so zdravili z antibiotiki, ki so ji očitno tako pomagali, da se je v soboto zvečer s prijateljicami odločila obiskati zabavo na prostem. To pa seveda ni bila dobra ideja, še posebno, ker jih je ujel dež. Kot poroča ameriški časopis New York Post, zvezdnica sedaj ni več v bolnišnici, temveč okreva v svoji hotelski sobi. Povedala naj bi jim še, da je po izboljšanju spet zbolela, vendar se sedaj zopet počuti bolje.

Najbolj blago obliko pljučnice, ki jo po angleško imenujejo tudi pljučnica, ki nas še ne položi v posteljo, povzroča prav določena bakterija. Gre za vnetje pljuč, ki se najbolj pogosto pojavi v sedanjem času, torej jeseni in včasih tudi že konec poletja. Da bi se ji izognili, se, kadar to ni res potrebno, ne zadržujte v prostorih, ki so polni ljudi. Je namreč zelo nalezljiva. Širi pa se, če pridemo v kontakt s kapljicami izcedka iz nosu ali sline, kadar oboleli denimo kihne. Ker mnogi na začetku niti ne vedo, da so bolni, se to lahko zgodi zelo hitro. Ključno je torej, da vedno, ko se usekujemo, uporabimo čist robec, ki ga nato po uporabi takoj odvržemo v smeti. Ko kihnemo, pokrijmo usta in nos ter se obrnimo stran od ljudi. Nato si umijmo roke. Te si na sploh umivajte čim bolj pogosto; da bi preprečili, da vas v tem najbolj kritičnem času preseneti bolezen, pa poskrbite še, da uživate zdravo prehrano ter dovolj telovadite in počivate. Manjše tveganje, da dobite vnetje pljuč, imate tudi, če ne kadite, saj ostaja tako ta organ bolj zdrav in imun.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587