Vizita.si
Denise Hendry se je za lepotno operacijo, liposukcijo trebuha, odločila po štirih porodih.

Lepota

Med liposukcijo so ji preluknjali črevesje!

Ni.J.
29. 12. 2009 14.43
1

Nogometaš Colin Hendry trdi, da so za smrt njegove žene Denise krivi zdravniki. Umrla naj bi zaradi zapletov po operaciji, s katero so želeli popraviti neuspelo liposukcijo.

Denise Hendry se je za lepotno operacijo, liposukcijo trebuha, odločila po štirih porodih.
Denise Hendry se je za lepotno operacijo, liposukcijo trebuha, odločila po štirih porodih.FOTO: iStockphoto

Denise Hendry, ki se je leta 2002 odločila za liposukcijo trebuha in letos zaradi hudih zapletov umrla, je sedem let pisala dnevnik. Njen mož Colin Hendry se je odločil, da bo dnevnik predstavil javnosti, saj upa, da bodo ženine besede spodbudile ženske, da se ne bodo odločale za lepotne operacije.

Ob prebiranju njenega dnevnika sem zelo čustven,“ pravi Colin. “Zdi se mi, da ji ne bi mogel biti bliže, kot sem sedaj.“ Denisin dnevnik tako razkriva njeno obžalovanje nad odločitvijo, ki jo je sprejela pred sedmimi leti. “Želim si, da bi se lahko vrnila v preteklost,“ je zapisala. “To je prava nočna mora. Želim si nazaj življenje, ki sem ga imela, če ne zaradi mene, že zaradi otrok in Colina.“

Povsem rutinski poseg se je spreobrnil v nočno moro – med liposukcijo so Denise zdravniki kar devetkrat prebodli črevesje, kar je povzročilo hudo infekcijo želodca.
Povsem rutinski poseg se je spreobrnil v nočno moro – med liposukcijo so Denise zdravniki kar devetkrat prebodli črevesje, kar je povzročilo hudo infekcijo želodca.FOTO: Reuters

Denise se je za liposukcijo trebuha, ki naj bi bila popolnoma utečen, rutinski poseg, med katerim v podkožje potisnejo cev in z njo 'posesajo' odvečno maščobo, odločila po štirih porodih. Toda ta rutinski poseg ne bi mogel iti bolj narobe, kot se je izkazalo. “Njeno črevesje so namreč prebodli kar devetkrat, vsebina pa se je razlila po njenih organih in povzročila okužbo želodca. Takoj so jo prepeljali v drugo bolnišnico, kjer je živela s pomočjo aparatov. Utrpela je odpoved ledvic, srčni zastoj in pljučni kolaps. Pravzaprav je bil čudež, da je sploh preživela,“ pravi Colin. “Po operaciji mi je povedala, da ji je žal, da je to storila, saj njen trebuh sploh ni bil tako napačen.

Denise, ki je po operaciji živela dokaj normalno življenje, se je pred dvema letoma odločila za operacijo želodca. Toda tudi ta operacija ni bila uspešna, saj se je njeno črevesje ponovno pretrgalo. Po treh mesecih je končno lahko odšla domov, vendar s plastično vrečko, pritrjeno na želodec. Njen svet se je porušil. Colin ji je večkrat na uro moral zamenjati vrečko, Denise pa je morala strogo paziti, kaj jé, saj njeno črevesje ni delovalo tako, kot bi moralo. “Zanjo sem storil vse, kar sem lahko. Res sem se trudil,“ pravi Colin. “V določenem obdobju sem moral vrečko zamenjati tudi petkrat na uro. Spominjam se, kako je vrečka enkrat počila, ko sva bila v restavraciji, vsebina pa se je razlila po tleh. Denise je jokala, jaz pa sem jo tolažil.

Denise se je zadnje leto počutila umazano in neprivlačno. Zaradi operacije je zato trpelo tudi najino spolno življenje,“ pravi Colin. Denise pa je nekoč v dnevniku zapisala tudi svoje občutke. “Žalostno je. Časa ne morem preživljati z družino, kot bi želela. Sem občutljiva, nad ničemer nimam nadzora, ni mi pomoči. Zakaj se to dogaja meni? In to že drugič. Ponoči komaj zaspim. Bojim se, da se ne bo vse izteklo, kot bi se moralo. Na smrt sem prestrašena in žalostna,“ je zapisala. “Jezna sem! Jezna, ker so nadaljevali z operacijo, ko je šlo že vse narobe. Jezna, ker me vse boli. Jezna, ker sem tako žalostna, ker me tako močno boli in ker to nisem jaz!

Pri zadnji operaciji se je Denise okužila z meningitisom, po hudem boju z boleznijo pa je letos zaradi poškodb možganov umrla.
Pri zadnji operaciji se je Denise okužila z meningitisom, po hudem boju z boleznijo pa je letos zaradi poškodb možganov umrla.FOTO: iStockphoto

Colin je kmalu po Denisini operaciji zapustil službo, da je lahko skrbel za ženo. “Bili so težki časi in priznam, da sem včasih srečo iskal v alkoholu,“ pravi Colin. “Toda nisem je našel. Bil sem razočaran, družina je razpadala. Prava nočna mora!“ Denise je o tem zapisala: “Spet je prišel domov pijan. Razočarana sem. Vse, kar sem si želela, je bilo normalno življenje. Da bi zvečer zaspala v njegovem objemu, da bi se počutila varno, da bi jaz spet bila jaz.

V letošnjem letu pa je Denise čakala še ena operacija. V svojem dnevniku je zapisala: “Operacije se sicer bojim, vendar nimam izbire. Želim si živeti tako, kot sem, preden se je vse skupaj začelo.“ Toda tudi ta poseg se ni končal, tako kot bi se moral. Denise se je v bolnišnici prek katetra okužila z meningitisom. Njeni možgani so utrpeli take poškodbe, da ji ni bilo več pomoči. Tako se je letos njen boj za 'normalno življenje' končal. “Od njene smrti naprej so vse stvari v stanovanju ostale nedotaknjene. Vse je tako, kot je bilo prej,“ pravi Colin. “Žalosten sem in razočaran, tega pa na žalost ne more spremeniti nihče.“

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587