Vizita.si
image (28)

Novice

Lohanova ni videti preveč dobro

L.E.
08. 04. 2012 08.01
0

Če se v zadnjem času njena sestra počuti veliko bolje, je po drugi strani Ali vse bolj shirana. Se vam zdijo njene izredno tanke roke in noge še normalne?

Če je Lindsay Lohan po številnih težavah končno ugledala luč na koncu tunela, njena komaj 18-letna sestra Ali Lohan deluje, kot bi jedla veliko premalo. Ko se je nedavno v Los Angelesu odpravila po opravkih, je poletna oblekica razkrila ne samo izredno tanke roke in noge, temveč kar preveč koščen prsni koš. Glede na to, da njena sestra naravno ni tako vitka, se postavlja vprašanje, ali morda Ali takšne postave nima že genetsko, ampak je ta posledica hujšanja. Medtem ko so jo spremljali paparaci, je res kupila le kavo in nekaj sadja. Ali Lohan poskuša postati manekenka, zato mnoge skrbi, da bi lahko zaradi svoje ambicioznosti začela stradati oziroma razvila motnje hranjenja.

Čeprav je še vedno v senci svoje starejše sestre, bi tudi Ali rada postala zvezdnica. Ker je še zelo mlada, jo prav lahko zavedejo lažna pričakovanja. Ljudje, ki trpijo zaradi motenj hranjenja, sebe ne vidijo več v pravi luči, zato njihovo obnašanje ni povsem racionalno. Pri njih običajno hujšanje enostavno uide nadzoru in se spremeni v nekaj izrazito škodljivega, celo smrtonosnega. Najpogosteje se anoreksija, bulimija ali kompulzivno prenajedanje pojavijo prav med najstniki, ki tako izražajo svojo čustveno stisko. Prav je, da jim prisluhnemo in jim priskočimo na pomoč. Nikar ne obsojajmo, temveč poskušajmo razumeti. Ni lahko razviti svojo osebnost v svetu, ki narekuje tako ekstremne ideale lepote. Če opazite, da nekdo preskakuje obroke, obsedeno telovadi, pije preveč vode, po obrokih obiskuje stranišče in se na sploh veliko časa zadržuje v kopalnici, predvsem pa izgublja ali pridobiva veliko teže, poiščite strokovno pomoč.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587