Vizita.si
image (28)

Novice

Madež kožne bolezni se je skrb vzbujajoče povečal …

K.P.
07. 11. 2012 14.18
10

Britney Spears se je v preteklih letih spopadala s precej težavami v zasebnem življenju in prav stres ter čustvena nestabilnost utegneta biti vzroka za kožno bolezen, ki se je pojavila na njenem gležnju.

Britney Spears je v črni obleki in visokih čevljih s peto naravnost blestela na rdeči preprogi, oko fotografov pa je na njenem gležnju kljub vsemu ujelo tudi madež, ki je posledica hude kožne bolezni.

Madež se je od septembra, ko je imela zvezdnica na tem delu le neobičajno pordelo kožo, precej povečal, videti pa je tudi, da je koža na tem delu postala bolj suha, nekoliko odebeljena in da se lušči, kar bi lahko pomenilo, da bolezen napreduje.

Mnogi menijo, da naj bi bila pri Britney vzrok za luskavico čustvena nestabilnost, ki je bila v zadnjih letih njenega življenja opazna tudi širši javnosti. Po poročanju tujih medijev naj bi zvezdnica za to boleznijo trpela že dlje časa, a naj bi se pojavila le takrat, ko doživlja preveč stresa.

Kaj je luskavica?

Luskavica oziroma psoriaza je deloma dedno določena, povzročijo pa jo lahko tudi nepravilno delovanje imunskega sistema, nekatera zdravila ali stres. Bolezen ni ozdravljiva, kadar je prisotna v blagi obliki, pa jo je mogoče odpraviti oziroma omiliti s primernimi mazili. Če takšno zdravljenje ne zadostuje, velja razmisliti o sistemskem zdravljenju.

Bolezen se običajno pokaže v obliki srbečega in pordelega izpuščaja, največkrat na komolcih, kolenih in gležnjih, lahko pa tudi na hrbtu, lasišču in nohtih. Samega nastanka luskavice ni mogoče preprečiti, izogibanje dejavnikom, ki jo sprožajo, pa lahko pripomore k lažjemu poteku bolezni.

Na voljo so vam tudi podrobnejše informacije o tem, kaj luskavico povzroča, v kakšnih oblikah se lahko pojavi in kako omiliti njene simptome.

 

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587