Vizita.si
image (28)

Novice

Malček presenetil celo zdravnike

K.P.
23. 07. 2012 07.57
4

Starši malega Lucasa so bili presrečni, ko se je izkazalo, da so se zdravniki zmotili, ko so rekli, da malček nikoli ne bo mogel videti ničesar.

Mali Lucas Knox iz mesta Gateshead se je rodil z motnjo, imenovano bilateralna mikroftalmija. To pomeni, da se njegove oči v času mamine nosečnosti niso pravilno razvile in so ostale premajhne, da bi jih malček lahko odprl.

Tako so mu zdravniki napovedali, da deček po vsej verjetnosti nikoli ne bo odprl oči in ne bo mogel videti, a zgodilo se je nepričakovano. "Nekega dne je začel po malem odpirati oči in videli smo, da so njegove oči modre. Zagledali smo tudi njegove zenice,“ razlaga dečkova 23-letna mama Ashleigh, ki dodaja, da Lucas ne more hoditi in ne mara sedeti, a hitro napreduje in se uči. Malček, ki je svoje oči odprl šele pri 17 mesecih, ima tudi nistagmus, nehoteno ritmično gibanje očesa v obe smeri, zaradi česar se mu na desnem očesu lahko pojavi cista, ki povzroča neugodje. "Zdaj lahko prepozna temo in svetlobo. Kadar mu pred oči postavimo dlan, jo poskuša prijeti,“ dodaja Ashleigh.

Največji korak za Lucasa je obiskovanje jasli, kjer se lahko druži z ostalimi otroki. Mama pove: "Sprva smo ga morali spremljati, ker se ni mogel navaditi na družbo drugih otrok in ni mu bilo všeč, da so se ga dotikali, a zdaj gre vsak petek z veseljem tja v varstvo.“ Lucasovi učitelji poročajo, da malček dobro napreduje in vsi verjamejo, da ga čaka svetla prihodnost.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587